1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Moldasig ramane liderul pietei de ...

Moldasig ramane liderul pietei de asigurari din Moldova, cu o cota de piata consolidata, si cauta investitori

MOLDASIG, liderul pietei de asigurari din Moldova, a incheiat primul semestru al anului 2023 cu un profit net de 15,98 milioane lei moldovenesti, in crestere cu circa 19% fata de prima jumatate a anului 2022. Rezultatul tehnic consemnat in aceasta perioada a fost de 7,06 milioane lei moldovenesti.

Compania a subscris prime brute in valoare totala de 238,06 milioane lei moldovenesti, cu 7,34% mai mult decat in semestrul 1 din 2022. Daunele platite s-au cifrat, in aceeasi perioada, la 53,77 milioane lei moldovenesti, cu numai 1,8% mai mult fata de anul precedent.

La finalul lunii martie 2023, MOLDASIG avea o cota de piata de 24,6%, in termenii primelor brute subscrise pe asigurari generala, in crestere fata de finalul anului 2022, cand controla circa 16,8% din piata de asigurari generale.

De remarcat ca MOLDASIG se afla in plin proces de reformare, oferind spre achizitionare o participatie de 80% la capitalul social al companiei, intr-un pachet unic de actiuni tranzactionabil pe piata reglementata a Republicii Moldova. Scopul ofertei este de a consolida reputatia si soliditatea financiara a companiei.

"Ca intreaga piata de asigurari din tara noastra, care se afla pe drumul alinierii la standardele europene in asigurari, Moldasig trece printr-o perioada de reformare. Am pornit in aceasta operatiune de reinnoire si reconfigurare a actionariatului companiei de la idea ca un criteriu important pentru o afacere de credibila si de success, este reputatia si soliditatea financiara a actionarilor sai," au declarat cei din conducerea Moldasig.

Caracteristica valorilor mobiliare nou emise expuse la vanzare:

  • Denumirea completa a emitentului: Societatea pe Actiuni "MOLDASIG"
  • Tipul valorilor mobiliare: Actiuni ordinare nominative
  • Clasa actiunilor: Clasa I
  • Codul ISIN: MD 14MOSI1005
  • Valoarea nominala a unei actiuni: 100 MDL
  • Numarul actiunilor nou emise expuse spre vanzare: 480 000
  • Pretul initial de vanzare a actiunilor nou emise: 358,10 MDL
  • Drepturile acordate de o actiune: O actiune ordinara nominativa emisa de Societate acorda dreptul la un vot in cadrul adunarii generale a actionarilor, dreptul de a primi o cota parte din dividende si o parte din bunurile Societatii in cazul lichidarii acesteia

Investitorii interesati pot obtine informatii cu privire la situatia financiara a Societatii pe parcursul ultimilor trei ani, precum si descrierea afacerii accesand pagina web al copaniei, www.moldasig.md sau site-ul pietei reglementate https://emitent-msi.market.md/ro/.

De retinut ca, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, actiunile nou emise pot fi procurate doar de persoanele care au obtinut avizul prealabil al Bancii Nationale a Moldovei.