1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Actiune dedicata educatiei ...

Actiune dedicata educatiei financiare a adolescentilor

Comisia Nationala a Pietei Financiare sustine permanent educatia financiara a populatiei punand un accent deosebit pe instruirea financiara a adolescentilor. Programul din acest an este destinat liceenilor, totodata fiind prezentat online elevilor claselor a IX-a-XII-a de la Liceul "Litterarum" din Chisinau, in baza parteneriatului stabilit intre CNPF si aceasta institutie de invatamant.

Evenimentul a fost organizat in cadrul Saptamanii Internationale de Educatie Financiara (Global Money Week), care se desfasoara in perioada 21-27 martie, sub egida Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare.

Instruirea financiara este destinata elevilor pentru a facilita intelegerea unor concepte de baza privind piata de capital si a mecanismelor de utilizare a diferitor instrumente financiare aferente acestei piete.

Dialogul cu tinerii a mai pus accent pe investitiile in valorile mobiliare de stat, obligatiunile emise de administratiile publice locale si alte instrumente pe care le ofera piata de capital din Republica Moldova, a precizat CNPF.