1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNIQA vrea sa iasa din piata RCA: ...

UNIQA vrea sa iasa din piata RCA: Avem o initiativa prin care am solicitat Autoritatii retragerea licentei RCA

UNIQA Asigurari vrea sa iasa din piata RCA, iar in acest context a depus deja catre Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF o adresa in care solicita retragerea licentei RCA, conform celor declarate de Valentin COROIU, Vicepresedinte Directorat, UNIQA Asigurari.

Discutiile pe care noi le-am avut la nivelul conducerii, impreuna cu Consiliul de Supraveghere, au fost directionate spre a analiza oportunitatile pe care le avem de a ne continua calatoria in ceea ce livram noi in piata din Romania, de a o face consistenta si relevanta si de a incerca sa limitam expunerea intr-o zona in care am constatat ca nu am gasit solutiile cele mai corecte si cele mai bune pentru noi, clienti si actionari. Aceasta triada trebuie satisfacuta in tot ceea ce inseamna un mecanism de business. Astfel ca, intr-adevar, in momentul de fata noi avem o initiativa prin care am depus catre Autoritate o adresa in care solicitam retragerea licentei RCA. Suntem in momentul de fata in asteptarea unei solutii sau a unui mod in care vom functiona in perioada imediat urmatoare. Si asta arata ca, din pacate, in momentul acesta, modul in care noi vom fi prezenti este mai putin in zona RCA, dar, cu siguranta, in tot ceea ce inseamna asigurarile CASCO, precum si asigurarile non-auto si de viata avem foarte multe lucruri de spus. Ceea ce noi construim si vrem sa dezvoltam in aceasta zona sunt convins ca va reusi sa implineasca anumite nevoi pe care piata de asigurari in general si clientii le au", a declarat Valentin COROIU in cadrul Conferintei Anuale a PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare.

La solicitarea 1asig.ro, reprezentantii UNIQA au declarat ca obiectivul companiei este de a diminua impactul RCA in portofoliu si dezvoltarea politelor non-auto.

"Asa cum am comunicat in mod constant, inca din 2016, UNIQA a urmarit cu consecventa obiectivul de diminuare a impactului asigurarilor RCA la nivelul portofoliului. Compania a aplicat permanent masuri pentru a reduce cota de piata pe segmentul RCA, aceasta ajungand, in prezent, la doar 0,58%, fata de 4,91% in 2016. Astfel, la momentul actual, UNIQA nu mai are o prezenta relevanta pe segmentul RCA", au spus acestia.

Conform acestora, UNIQA Group isi mentine strategia de dezvoltare in Romania. "Ramanem un jucator important in piata de asigurari. Strategia UNIQA continua sa fie dezvoltarea segmentului de asigurari non-auto. Succesul acesteia se observa in prezent, ponderea segmentului non-auto in portofoliul UNIQA Asigurari ajungand la aproximativ 50%, de la 20%, nivel la care se situa in 2016". 

"Asigurarile de locuinta si IMM raman un punct central al dezvoltarii noastre, fiind principalele motoare de crestere profitabila pentru companie. Totodata, lucram la o noua generatie de produse si servicii in zona asigurarilor de garantii si sanatate de grup. Ne propunem o crestere durabila si in domeniul asigurarilor de viata, atat prin intermediul partenerilor bancari, cat si prin celelalte canele de distributie. Nu in ultimul rand, acordam o atentie deosebita dezvoltarii solutiilor corporate si programelor inovatoare in zona Affinity", au precizat oficialii UNIQA pentru 1asig.ro.

De-alungul anilor, UNIOA a investit constant in piata de asigurari, in transformarea organizationala si eficienta, in dezvoltarea unui ecosistem de business sustenabil, in parteneriatele cu intermediarii, in inovatie si digitalizare si, nu in ultimul rand, in formarea unor specialisti de top.

"Actionam cu integritate si responsabilitate pe piata de asigurari. Clientii raman prioritatea noastra numarul 1, oferindu-le produse si servicii simple, accesibile si relevante", au subliniat reprezentantii UNIQA.

Volumul total al primelor brute subscrise inregistrat de cele doua companii UNIQA, la finalul primului semestru din 2021, se situeaza la nivelul de 50,8 milioane de euro, conform IFRS, in crestere cu 11% fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net total al celor doua companii UNIQA la finalul primului semestru din 2021 a fost de 3,7 milioane euro.

UNIQA Asigurari a raportat la finalul primelor sase luni din 2021 o crestere de 3% pe segmentul de asigurari non-auto, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand prime brute subscrise in valoare de 18,6 milioane euro pe aceasta linie de activitate, conform IFRS.