1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Primaria Orasului Pantelimon ...

Primaria Orasului Pantelimon aminteste ca asigurarea locuintei este obligatorie si anunta controale

Primaria Orasului Pantelimon a transmis ca asigurarea locuintei, prin polita PAD, este obligatorie si anunta ca dupa 1 iunie 2021, se vor efectua controale de catre autoritatile abilitate.

"Toate persoanele fizice sau juridice care detin in proprietate constructii cu destinatia de locuinta, indiferent ca sunt din mediul rural sau urban, sunt obligate de lege sa incheie o asigurare PAD", se arata in mesajul publicat de Primarie pe Facebook.

Asigurarea obligatorie PAD reprezinta asigurarea locuintelor impotriva dezastrelor naturale, respectiv: cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii.

Prin locuinta se va intelege: locuinta, locuinta sociala, locuinta de serviciu, locuinta de interventie, locuinta de necesitate, locuinta de protocol, casa de vacanta.

Primaria Orasului Pantelimon atrage atentia asupra faptului ca nerespectarea acestei obligatii reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei.

La sfarsitul lunii decembrie 2020 erau asigurate obligatoriu 1.753.520 de locuinte la nivel national, rezultand un grad de cuprindere in asigurare de 19,28%, conform Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania).

Judetul Ilfov, din care face parte si Orasul Pantelimon, este pe primul loc in topul judetelor cu cel mai mare grad de cuprindere in asigurare, 41,66% din locuinte avand o asigurare obligatorie PAD la la 31 decembrie 2020.

Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

Locuinta de tip A: constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Locuinta de tip B: constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Recent, si Directia Generala Politia Locala Arad a inceput sa notifice populatia cu privire la obligatia de a-si asigura locuintele.