1asig.ro
1asig.ro

OMNIASIG introduce Inteligenta Artificiala pentru digitalizarea si automatizarea proceselor interne

5 min. / 1.540 cuvinte
OMNIASIG Vienna Insurance Group face un nou pas in urmarirea obiectivului sau strategic de digitalizare, prin utilizarea unui sistem bazat pe Inteligenta Artificiala (AI), intr-un nou proiect de automatizare a proceselor operationale de inregistrare, procesare si arhivare a documentelor.

PROMO


Sistemul avansat de recunoastere optica a caracterelor - OCR Inteligenta Artificiala - permite integrarea automata a documentelor in fluxul electronic al companiei, prin simpla scanare. Procesarea este realizata pe baza unui set de caracteristici predefinite si asigura un control ridicat asupra acuratetii procesului, a explicat compania.

Acest nou proiect de tip "intelligent process automation" vizeaza cresterea calitatii serviciilor companiei prin prelucrarea automata a documentelor, eficientizand procesele operationale si reducand timpul aferent acestora. Motoarele de procesare OCR elimina redundanta si erorile uzuale, realizand verificari comparate cu datele integrate corect si ajustand, in functie de caz, modelul de integrare in sistem.

Solutia de procesare automata inteligenta permite inregistrarea si prelucrarea unor volume mari si complexe de documente si informatii, obtinerea de rapoarte in timp real si ofera o acuratete ridicata a datelor procesate. Practic, noua solutie permite inregistrarea automata a documentelor, acestea fiind prelucrate si arhivate instant in sistemul intern si reprezinta un suport esential in optimizarea activitatii companiei, precum si a calitatii serviciilor oferite clientilor si partenerilor.

"Pentru noi, imbunatatirea permanenta a produselor si serviciilor este o prioritate si vrem sa tinem constant pasul cu dezvoltarea tehnologiei. In acest sens, urmarim implementarea de sisteme si solutii tehnologice inteligente noi, astfel incat sa dezvoltam digitalizarea cat mai multor procese in companie. Acest proiect de automatizare a activitatii operationale este un prim pas, si, in functie de impactul si evolutia acestuia, vom analiza extinderea solutiei si catre alte arii de activitate ale companiei", a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Trecerea la automatizarea inteligenta a proceselor operationale de inregistrare si procesare a documentelor este un pas normal si necesar in activitatea companiei si ofera o viteza superioara de prelucrare a datelor, precum si o exactitate mai mare a informatiilor procesate.

OMNIASIG, parte a Vienna Insurance Group (VIG), este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

OMNIASIG VIG este una dintre cele mai mari companii de pe piata de asigurari din Romania, inregistrand, in anul 2017, un volum total al primelor brute subscrise de 1,06 miliarde lei. In acelasi timp, compania a inregistrat o evolutie profitabila, stabila, profitul brut conform standardelor de raportare IFRS in scop de consolidare fiind de 20,09 milioane lei.


CITITI PE ACEEASI TEMA:
Adoptarea tehnologiilor si angajarea de talente, printre prioritatile companiilor de dimensiuni medii
Drone, roboti si algoritmi: Digitalizarea procesului de management al daunelor
Cornel COCA CONSTANTINESCU: Inovatia tehnologica va deveni un avantaj competitiv
Inteligenta Artificiala: Tendinte in 2018

2.279 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO