1asig.ro
1asig.ro

Gheorghe GRAD, RENOMIA SRBA: Toata lumea tresare la primul "beep" pe care il genereaza orice notificare pe telefonul mobil

5 min. / 1.540 cuvinte
"Telefonul mobil si nevoia de conectare permanenta la retelele sociale" se afla, in mod cert, in topul factorilor care distrag cel mai mult atentia la volan soferilor romani, in momentul de fata, a afirmat Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Insurance Broker.

PROMO


"Practic toata lumea tresare la primul "beep" pe care il genereaza orice notificare pe telefonul mobil, indiferent daca suntem la volan sau nu. Pe locul al doilea se afla timpul. Sau mai degraba, lipsa timpului si nevoia de a face cat mai multe intr-un interval cat mai scurt. Si asta ne face recalcitranti, ne "indeamna" sa fortam limitele legalitatii la viteza, semafor, prioritati si de aici pana la un accident nu e decat un pas", a adaugat Gheorghe GRAD.

Care ar putea fi solutiile pentru combaterea acestui fenomen? Dispozitivele handsfree, create special pentru acest scop, dar si o mai mare responsabilitate a soferilor sunt doar cateva exemple.

"Primul lucru care trebuie facut este utilizarea sistemelor de tip handsfree, care sunt atat de utile si la indemana oricui. Mai ramane sa vedem cum ne aparam de subiectul conversatiei, care si el este un generator de reactii. In rest, responsabilitate, calm, rabdare, atribute pe care generatiile actuale trebuie sa le exerseze din plin", a subliniat oficialul RENOMIA SRBA Insurance Broker.

Noile tehnologii, avantaje si dezavantaje

In momentul de fata, noile tehnologii (sisteme de siguranta din ce in ce mai avansate, instalate pe masini, de la asistenta la parcare pana la sisteme de mentinere a benzii, si nu numai) au rolul de a creste gradul de siguranta rutiera, insa, in paralel, exista voci care sustin ca astfel de sisteme scad vigilenta soferilor, conducand tocmai la o crestere a gradului de risc.

Intrebat cum percepe impactul noilor tehnologii asupra sigurantei rutiere, Gheorghe GRAD a mentionat: "personal sustin cea de-a doua opinie, desi sunt pentru implementare acestora in acelasi timp."

Astfel, "pana cand aceste sisteme vor fi capabile sa gandeasca in locul nostru va mai dura destul de mult. In mod cert insa, orice element care aduce confort - pentru ca toate aceste sisteme iti ofera un confort sporit - va aduce cu sine in mod cert si o reducere a implicarii persoanelor, o intarziere a reactiilor reflexe prin lipsa exercitiului. Trebuie doar sa constientizam acest lucru si sa nu devenim sclavii tehnologiei", a completat oficialul RENOMIA SRBA Insurance Broker.

Brokerii pot contribui la cresterea sigurntei rutiere

Brokerii de asigurare pot contribui cu siguranta la cresterea sigurantei rutiere, iar RENOMIA SRBA demonstreaza acest lucru prin campaniile si proiectele derulate si sustinute la nivelul pietei. Astfel, compania a initiat in primavara acestui an o campanie cu Academia Titi Aur, atat cu asiguratii persoane fizice, cat si cu cei persoane juridice. De asemenea, "cu clientii persoane juridice avem o abordare diferita, activand programe comune pentru atenuarea accidentelor de circulatie, a gravitatii acestora precum si pentru reducerea valorii daunelor", a explicat Gheorghe GRAD.

Nu in ultimul rand, RENOMIA SRBA Insurance Broker sustine campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!", in calitate de Partener. Proiectul este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe treazlavolan.ro, dar si pe conturile de Facebook, Instagram si YouTube dedicate.

1.499 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO