1asig.ro
1asig.ro

GRAWE Romania a primit autorizarea sa vanda RCA si CASCO si tinteste un portofoliu de 50.000 de clienti pana in 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a autorizat, miercuri, compania GRAWE Romania Asigurare sa vanda asigurari de raspundere civila auto - RCA, dar si polite facultative CASCO.

PROMO


"Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat cererea societatii GRAWE Romania Asigurare S.A. de autorizare in vederea practicarii asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), precum si a asigurarilor de vehicule terestre, exclusiv material feroviar rulant (CASCO)", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de ASF.

Compania si-a anuntat intentia inca de anul trecut de a intra pe segmentul asigurarilor auto, depunand la Autoritate cererea de autorizare inca din luna decembrie 2015, stiind ca procesul va fi unul de durata.

"Dupa obtinerea autorizarii mai sunt de parcurs cateva etape obligatorii, de la obtinerea calitatii de membru in diferite structuri, pana la autorizarea agentilor proprii pentru asigurari auto. Astfel, preconizam sa vindem primele polite la inceputul lunii octombrie", declara Paul SWOBODA, Presedintele Directoratului GRAWE Romania.

Odata cu intrarea pe segmentul auto, GRAWE Romania se alatura companiilor din grupul GRAWE active pe piata asigurarilor de profil, respectiv cele din Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Ucraina si Republica Moldova.

In acelasi context, Paul SWOBODA a mai subliniat: "Vom ramane un asigurator cu preturi corect dimensionate in functie de acoperire, iar strategia noastra de business este neschimbata - ne vom adresa cu precadere clientilor de retail si IMM-urilor. La fel ca si in alte linii de business, prioritatile noastre sunt respectul pentru consumatori si un standard ridicat de calitate a serviciilor pe care le oferim clientilor. Suntem convinsi ca si in Romania asigurarile auto pot fi dezvoltate in mod profitabil respectand aceleasi principii, cu conditia sa fie bine gestionate. Din acest motiv, nu urmarim o crestere rapida a cotei de piata, ci ne dorim una organica si sanatoasa. Concret vorbind, ne propunem sa avem la sfarsitul anului 2020 in portofoliu un numar total de 50.000 de clienti RCA multumiti."

Strategia de distributie a produselor de asigurare auto cuprinde canalele de vanzare directa, parteneriate speciale cu brokeri selectati si, fireste, utilizarea portofoliului de clienti existent. 

Prezenta pe piata asigurarilor de 15 ani, GRAWE Romania Asigurare S.A. este subsidiara locala a grupului austriac cu acelasi nume. Cea mai mare parte a business-ului este sustinuta de asigurarile de viata, insa societatea are in portofoliu si asigurari de proprietati si bunuri, asigurari de sanatate si de accident. Din 2010 vinde si asigurari obligatorii pentru locuinte in calitate de actionar al PAID.

In 2015, GRAWE Romania a inregistrat prime brute subscrise in valoare de circa 47 milioane de lei si un profit net de 3,96 milioane de lei, conform datelor publicate pe site-ul asiguratorului.

Grupul austriac GRAWE opereaza pe 13 piete din Europa Centrala si de Est, are circa 4.600 de angajati, iar anul trecut a inregistrat venituri totale din prime in valoare de 522,5 milioane de euro.

GRAWE devine astfel a noua societate autorizata sa subscrie polite RCA.

Anterior, pe piata asigurarilor isi desfasurau activitatea urmatorii opt asiguratori autorizati de ASF pentru activitati RCA: ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group, Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance, EUROINS Romania Asigurare - Reasigurare, GENERALI Romania Asigurare Reasigurare, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG Vienna Insurance Group si UNIQA Asigurari.

Primele brute subscrise pe piata RCA au insumat peste doua miliarde de lei in primul semestru al acestui an, inregistrand un avans de 33% fata de aceeasi perioada din 2015, in conditiile in care numarul contractelor (unitati anuale) a fost de 2.714.303, in crestere cu 5,6%, arata cifrele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

11.997 accesari