1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: GRAWE Romania a demarat procesul de autorizare pe liniile auto

5 min. / 1.540 cuvinte
GRAWE Romania intentioneaza sa intre pe segmentele de asigurari Casco si RCA, urmand sa parcurga procesul de autorizare din partea ASF. Asiguratorul a depus cererea de autorizare in luna decembrie, procesul aferent urmand a fi "unul lung", a detaliat Paul SWOBODA, Presedintele Directoratului GRAWE Romania.

"Dorim sa le oferim clientilor nostri un portofoliu de asigurare complet. Suntem un asigurator de retail, iar masina este un bun important pentru fiecare roman", a explicat Paul SWOBODA decizia de a intra pe liniile auto.

"Vrem sa ne consolidam pozitia locala, unde suntem activi preponderent pe liniile asigurarilor de viata. In Austria avem o istorie de peste 180 de ani si avem o experienta locala ce depaseste 80 de ani pe liniile auto. Acum consideram ca este momentul potrivit sa intram pe liniile auto si in Romania. Sper ca in acest an sa putem comercializa produse auto", a specificat Othmar EDERER, Director General al GRAWE Group.

La nivel de grup GRAWE mai comercializeaza asigurari auto in Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Republica Moldova si Ucraina.

Asiguratorul mizeaza pe o crestere organica, asemenea celei de pe liniile deja existente in portofoliul companiei. "Vrem sa fim competitivi, dar preturile vor fi calculate corect. Nu vom adopta o politica de dumping sau de discounturi mari. In acelasi timp, ne vom concentra pe plata corecta si la timp a daunelor si consideram ca clientii sunt dispusi sa plateasca un pret bun pentru un serviciu de calitate", a explicat Paul SWOBODA.

In ceea ce priveste distributia, GRAWE va pune accent in egala masura atat pe forta proprie de vanzare, cat si pe colabrarea cu brokerii de asigurare, dar asiguratorul "nu tinteste fiecare broker din tara, ci mai degraba parteneriate riguros stabilite".

"Asigurarile auto nu vor aduce o schimbare de strategie, ci mai degraba o completare a strategiei curente", a mai punctat Presedintele Directoratului GRAWE.

GRAWE Romania a consemnat un volum de prime brute subscrise de 34,6 milioane lei in primele noua luni ale anului trecut si un profit net de 2,4 milioane lei.

Conform celor mai recente cifre publicate de ASF, piata RCA s-a cifrat la 2,33 miliarde lei in perioada ianuarie septembrie 2015, reprezentand 46,64% din subscrierile companiilor pe segmentul non-life, inregistrand, totodata, o crestere de 15,32% fata de aceeasi perioada a anului 2014. In acelasi timp, asigurarile Casco au generat prime de 1,25 miliarde lei, echivalentul a 25% din piata de asigurari generale.

3.139 accesari