1asig.ro
1asig.ro

ASF pregateste o lege dedicata asigurarilor mutuale

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara exista o preocupare pentru reglementarea asigurarilor mutuale, a declarat Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedinte, Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF, prezent in cadrul evenimentului XPRIMM Time for Business - FORECAST 2018.

PROMO


"In luna mai (2017), cand am preluat acest sector (Asigurari-Reasigurari) mi-am setat o serie de obiective, printre care stabilizarea pietei RCA si asigurarile mutuale. Avem un proiect aproape de finalizare, ce urmeaza sa fie transmis catre Ministerul de Finante", a precizat Cornel COCA CONSTANTINESCU.

Conform acestuia, "proiectul aparare ca urmare a nevoii acestei piete de a avea reglementat modul in care functioneaz acest tip de asiguratori - specializati in zona mutualitatii, asa numitele initial fonduri mutuale de asigurari".

"Daca privim ce se intampla in perioada interbelica vom intelege ca Romania se afla la un nivel ridicat comparativ cu alte state din Europa privind devoltarea acestor tipuri de companii. Astazi, din pacate, nu avem o lege. Iata ca ASF vine in intampinare breslelor care ar putea sa isi doreasca sa isi infiinteze asemenea companii si sa isi administreze riscul pe principiul mutualitatii. Cred ca vom face public acest subiect in urmatoarele probabil 2-3 saptamani, cand vom avea o dezbatere pe acest subiect", a adaugat Vicepresedintele ASF.

In cadrul evenimentului, Cornel COCA CONSTANTINESCU a estimat ca 2018 va fi anul consumatorului si al maturizarii pietei de asigurari si a prezentat principalele obiective ale Autoritatii pentru acest an.

Cititi aici principalele declaratii din cadrul XPRIMM Time for Business - FORECAST 2018.

2.349 accesari