1asig.ro
1asig.ro

ASF a premiat excelenta in domeniul educatiei financiare in cadrul Galei EduFIN

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a organizat miercuri, 14 martie 2018, la Palatul Parlamentului, cea de-a doua editie a Galei EduFIN, in cadrul careia a fost recompensata cu premii excelenta in domeniul educatiei financiare.

Castigatorii au fost:
  1. Premiul Special acordat pentru rezultate scolare deosebite: Ciprian Mircea BONCIOCAT, elev la Liceul Tudor Vianu din Bucuresti
  2. Premiul Special acordat pentru elaborarea si adoptarea legii RCA: Parlamentul Romaniei
  3. Premiul Special pentru implicarea in educatia financiara: Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu
  4. Premiul Special acordat profesorului universitar dedicat educatiei financiare: Alexandru BUTISEACA, Universitatea Romano-Americana
  5. Premiul acordat celui mai bun lector voluntar de educatie financiara nebancara in anul precedent: Constantin DINU
  6. Premiul acordat pentru cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa: Banca Transilvania, pentru campania "Seminar gratuit de inteligenta financiara"
  7. Premiul Special pentru implicarea in activitatea de educatie financiara: Fundatia pentru Dreptul la Educatie OK Center, pentru campania "Upgrade yourself"
  8. Premiul acordat pentru Cea mai buna emisiune/ publicatie/ reportaj media/ blog de educatie financiara in anul precedent: Capital TV
  9. Premiul acordat pentru cea mai creativa campanie de educatie financiara (nebancara) din anul precedent: UNSAR, pentru campania Sarbatorile in Asiguropolis
Campania "FII TREAZ LA VOLAN!", initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, a fost nominalizata la categoria Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa, iar campania "Totul despre decontarea directa", initiata de APPA, a fost nominalizata la categoria Cea mai creativa campanie de educatie financiara (non-bancara) din 2017.

"Este un lucru foarte bun ca Romania s-a alaturat proiectului Global Money Week. Pana in momentul de fata, 40.000 de elevi si 20.000 de studenti au participat la cursurile predate de lectori ai Autoritatii de Supraveghere Financiara. Noi, impreuna cu partenerii nostri, tratam cu foarte mare importanta misiunea de a contribui la cresterea gradului de educatie financiara a intregii populatii a tarii noastre. Din pacate, mai multe statistici indica deficiente din acest punct de vedere: de exemplu, conform statisticilor, peste 80% dintre romani au dificultati in utilizarea conceptelor financiare", a declarat, in cadrul evenimentului, Leonardo BADEA, Presedintele ASF. "In calitate de Presedinte al ASF, dar si de profesor universitar, ma bucur ca putem contribui la educarea tinerilor si le putem recunoaste reusitele", a adaugat acesta.

Totodata, Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedinte, Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF, a declarat: "Cred ca educatia financiara trebuie sa fie parte a setului de cunostinte generale pe care le detinem. Prin educatia financiara creste gradul de incluziune financiara. Doresc sa felicit toti colegii din cadrul ASF care se ocupa de programele de educatie financiara".

La randul sau, Ovidiu WLASSOPOL, Prim-Vicepresedintele ASF, a atras atentia asupra importantei educatiei financiare in societatea actuala: "O natiune needucata din punct de vedere financiar reprezinta o natiune vulnerabila, condamnata, care nu se poate dezvolta. Rolul nostru este sa evitam un astfel de parcurs si sa pregatim atat tanara generatie, cat si cea adulta, in integrarea acestora in contextul financiar global".

La eveniment au participat si Eugen TEODOROVICI - Ministrul Finantelor, Marius BUDAI, Presedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din cadrul Parlamentului, si Sorin LAZAR, Vicepresedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din cadrul Parlamentului.

"Lipsa educatiei financiare creeaza mari probleme. 14% dintre romani sunt analfabeti financiar. Educatia financiara ar trebui inceputa inclusiv de la clasa politica. Trebuie sa desfasuram, in mod obligatoriu, o campanie agresiva de educatie financiara in scoli si chiar si in gradinite. Este important ca in acest an sa avem un curriculum scolar clar de educatie financiara", a afirmat Eugen TEODOROVICI.

La randul sau, Mircea URSACHE, Vicepresedinte - membru executiv - Sectorul Instrumentelor si Investitiilor financiare, ASF, a subliniat ca "cel mai bun produs financiar ramane investitia in cunoastere."

2.363 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO