1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

World Investor Week 2023: CNPF, vizita la Bursa de Valori a Moldovei cu un grup de student de la ASEM

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat o vizita de studiu la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) pentru un grup de studenti din cadrul Academiei de Studii Economice (ASEM). In perioada 2-6 octombrie 2023, CNPF desfasoara o serie de actiuni ce au drept scop constientizarea importantei si rolului educatiei in dezvoltarea unor atitudini financiare echilibrate in randul elevilor si studentilor, dar si a populatiei adulte, in contextul Saptamanii Internationale a Investitorului (World Investor Week 2023) - initiativa sustinuta de Organizatia Internationala a Reglementarilor de Valori Mobiliare (IOSCO).

In cadrul evenimentului, tinerii au avut posibilitatea sa se informeze din prima sursa cu activitatea bursiera. Studentii au aflat care sunt functiile pietei de capital, ce instrumente si servicii financiare sunt disponibile pe aceasta piata, ce sunt actiunile si obligatiunile, dar si cum pot fi efectuate investitii in vederea obtinerii unor viitoare castiguri.

In cadrul prezentarii facute de vicepresedintele BVM, Ala Golban, studentii au fost informati cu istoricul aparitiei Bursei de Valori a Moldovei, serviciile prestate de aceasta, instrumentele financiare admise si tranzactionate pe pietele administrate de BVM.

In context, presedintele CNPF, Dumitru BUDIANSCHI, a mentionat ca piata bursiera din Republica Moldova are perspective de a deveni o platforma cu un mediu prielnic pentru investitori, care sa ofere o infrastructura moderna pentru intrunirea ofertelor si cererilor de capital si i-a indemnat pe tineri sa analizeze oportunitatile profesionale oferite de aceasta piata.

Vizita de studiu la BVM este prima din cele doua organizate in aceasta saptamana cu prilejul campanie desfasurate de CNPF in contextul World Investor Week 2023.