1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Asigurarile de viata si ...

VIDEO: Asigurarile de viata si cele affinity, noul trend din piata de asigurari

Cea mai recenta emisiune, XPRIMM Time for Business, i-a avut ca invitati pe Roxana BRANISTE, Director General Adjunct, EUROLIFE FFH si pe Dragos CHIRITA, Director General, AFFINITY Transport Solutions ATS. Tema principala a fost cea mai recenta asigurare de viata, lansata in colaborare de catre cele doua companii, dedicata soferilor care transporta marfa.

Prin parteneriatul inedit dintre EUROLIFE FFH Asigurari de Viata si ATS, alaturi de un card de combustibil care ofera o serie de avantaje, soferii primesc si o asigurare de viata si accidente.

Sergiu COSTACHE: Recent, EUROLIFE FFH Asigurari de Viata si ATS, au lansat o asigurare de viata si de accidente care acopera cheltuielile medicale si ofera acces gratuit, 365 de zile pe an, 7 zile pe saptamana, 24/24 ore, la un medic. Cum functioneaza acest pachet atat de plin cu beneficii?

Dragos CHIRITA: "Cred ca suntem primul furnizor de solutii de plata prin pachete specializate pe industria de transport rutier de marfuri. Vorbim azi despre o asigurare de viata unica, speciala pentru soferi, care ofera un beneficiu nemaiintalnit. Acestia pot beneficia de telemedicina, indiferent unde sunt in cursa, iar 24 de ore pe zi un medic le va raspunde si ii va ajuta cu sfaturi. Aceasta asigurare mai vine cu un beneficiu pentru firmele de transport, pentru ca datorita acestui pachet, soferii sunt fidelizati, avand parte de servicii aditionale si oferind astfel sanse mai mari sa ramana alaturi de angajator".

Sergiu COSTACHE: Piata de asigurari se adapteaza permanent la nevoile clientilor, cel putin asta reiese din ceea ce am vazut in ultimii 8-10 ani. Voi ati venit intodeauna cu produse inovatoare, insa in ultima vreme parca au fost mai multe ca niciodata. Cum reusiti sa faceti aceasta diversificare?

Roxana Braniste: "Piata de asigurari este intr-o continua schimbare. Este o tendinta normala, in ziua de azi si in toate domeniile se schimba ceva, apare ceva nou, s.a.m.d.. Noi ne-am adaptat trendului, iar parteneriatele fac parte din noua linie de dezvoltare. Prin intermediul acestor parteneriate ne dorim, sa venim cat mai aproape de clienti, sa fim alaturi de ei, zi de zi, iar asigurarile sa devina o normalitate. La inceputul anului 2019, am lansat prima asigurare in parteneriat si, de atunci, am inovat mult in aceasta directie. Parteneriatul cu ATS este un pas inainte si vrem sa aratam ca asigurarile pot fi si simple, si usor de folosit".

S.C.: Cum ati ajuns la concluzia ca soferii au nevoie de acest tip de beneficiu?

D.C.: "Suntem la inceput de drum. Momentan lucram la o campanie de promovare pentru ca ne dorim sa ajungem cu acest produs la cat mai multi soferi. Din sondajele realizate, am constata ca este un interes crescut pentru acest tip de asigurare si vrem sa le prezentam oferta direct soferilor, fara a risca sa pastram comunicarea numai cu angajatorul, firma de transport, iar acesta sa omita sa transmita informatia mai departe la noi. Datorita deschiderii partenerilor nostrii de la EUROLIFE FFH, aceasta asigurarea are o particularitate - este nenominala. De exemplu, daca un transportator are o fluctuatie de personal, prin activarea cardului Affinity DKV, acesta poate transfera asigurarea catre soferul sau soferii care fac echipa la cursa respectiva".

S.C.: In ceea ce priveste asigurarile complementare cu cine mai colaborati?

R.B.: "Practic, asigurarile complementare sunt dezvoltate in parteneriat cu colaboratori externi. De regula, aceste asigurari sunt complementare obiectului principal de activitate si le-am adaptat pentru consumatorul modern. In general, ideile vin din interiorul EUROLIFE FFH, insa suntem deschisi catre noi oportunitati si intodeauna cautam solutii pe care sa le adaptam nevoilor clientilor nostrii".

S.C.: In calitate de partener, ne poti spune cum a fost creat acest produs? Ce pasi ati urmat, de la idee, la lansarea produsului?

D.C.: "Avem o experienta indelungata, in acest domeniu, facem parte dintr-un grup de companii care activeaza in zona de transport si logistica si, de peste 20 de ani, avem un parteneriat cu cei de la DKV Euro Service, cei mai mari furnizori de solutii de plata. Noi am cautat sa aducem ceva nou - sa gasim un produs care sa completeze un pachet de servicii, iar impulsul oferit de EUROLIFE FFH a facut ca acest proces sa mearga rapid si firesc".

S.C.: In ceea ce priveste partea de business, cat la suta acoperiti cu aceste parteneriate?

R.B.: "Pentru EUROLIFE FFH parteneriatele reprezinta o linie de business importanta, care, in prezent, a ajuns la cca. 7% din business. Vom continua sa mergem in directia aceasta, sa oferim produse inovatoare, sa aratam ca asigurarile pot fi simple si usor de inteles. Ne bazam pe interactiunea cu clientul, ne dorim o relatie pro activa, astfel incat sa ne asiguram ca toate informatiile sunt transmiste cum trebuie, iar decizia finala este una responsabila".

Pentru a urmari sau a revedea emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati la canalul XPRIMM de pe YouTube (click si pe clopotel pentru notificari)!