1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Taxa de pod de la Fetesti va fi ...

Taxa de pod de la Fetesti va fi suspendata de la 1 iunie

Ministrul Transporturilor, Sorin GRINDEANU, a anuntat, saptamana aceasta, ca taxa de la Fetesti va fi suspendata de la 1 iunie, pana la finalizarea lucrarilor la podul peste bratul Borcea.

Potrivit acestuia, decizia urmeaza sa fie luata de Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se va intruni zilele urmatoare.

Lucrarile de reabilitare la podul peste bratul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reinceput in luna februarie a acestui an, motiv pentru care calea II de circulatie, sensul Constanta - Bucuresti, a fost inchisa traficului. Conform ministrului Transporturilor, lucrarile vor continua si in perioada sezonului estival.

"Decizia de a suspenda taxa vine sa mai calmeze nervii soferilor care sunt obligati sa suporte cozi interminabile din cauza unor lucrari care se tot prelungesc", a precizat Sorin GRINDEANU.

Podul peste bratul Borcea, in lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferata si sosea, de tip constructiv (grinzi cu zabrele si viaducte de acces), care traverseaza fluviul Dunarea si, impreuna cu podul similar de la Cernavoda, in lungime de 1596 m conecteaza orasele Fetesti si Cernavoda din Romania, intre regiunile Dobrogea si Muntenia.