1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiul: In ultimul an, interesul romanilor pentru scutere electrice a crescut cu 173%

Interesul romanilor pentru scutere electrice a urcat in ultimul an cu 173% fata de anul precedent, pe fondul cresterii inflatiei si costului carburantilor traditionali, arata un studiu realizat de mare reseller de vehicule off-road si on-road din Romania. Pe masura ce comunitatea globala se mobilizeaza pentru a combate schimbarile climatice si a reduce emisiile de carbon, romanii sunt interesati sa adopte alternative sustenabile de transport.

"Incepand cu luna ianuarie, interesul pentru scutere electrice a cunoscut o crestere fara precedent, de 173%, subliniind schimbarile inregistrate in peisajul preferintelor de mobilitate urbana. Sintagma 'scutere electrice' plus alte cuvinte cheie inrudite au generat peste 170.000 de cautari pe Google in ultimul an, cu o medie lunara de 5.400 de cautari. In acelasi interval, 'scooter electric' a inregistrat, in medie, 27.000 de cautari pe luna. Dintre cele 170.000 de cautari efectuate, aproape 160.000 au fost facute de pe dispozitive mobile. Cresterea numarului de cautari online este incontestabil legata de ingrijorarile din ce in ce mai mari legate de mediu, de poluarea din marile orase, dar totodata si de costurile mari cu carburantul traditional", se mentioneaza in studiul intern realizat de ATVRom, in perioada iulie-august 2023.

In plus, sintagma "mobilitate urbana" are o crestere de peste 900% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Studiul mai arata ca utilizatorii care manifesta cel mai mare interes pentru cautarea de scutere electrice provin din: Prahova, Constanta, Timis si Bucuresti.

Pe masura ce comunitatea globala se mobilizeaza pentru a combate schimbarile climatice si a reduce emisiile de carbon, romanii sunt interesati sa adopte alternative sustenabile de transport. "Scuterele electrice, cu emisii zero in timpul functionarii si o amprenta ecologica minima, reprezinta o solutie practica care abordeaza simultan atat nevoile de transport, cat si bunastarea mediului inconjurator", sustin reprezentantii companiei.

In contextul tot mai stringent al nevoii de protectie a mediului inconjurator si de reducere a impactului poluarii asupra sanatatii publice, Zeeho, prin partenerul sau din Romania ATVRom, propune doua modele de scutere care pot fi cumparate prin Rabla cu 2.300 - 2.500 de euro.

Lansarea acestor variante ecologice vine in contextul statisticilor privind poluarea din Romania

Conform raportului publicat de Agentia Europeana a Mediului in 2020, poluarea aerului cauzeaza peste 29.000 de morti premature in fiecare an. Situatia este cu atat mai grava in Bucuresti, unde nivelul de poluare depaseste in mod constant limitele stabilite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Studiile arata ca Romania suporta cel mai mare cost social asociat poluarii din Europa, cu 30% peste media europeana. Bucurestiul este pe locul doi in privinta costurilor sociale legate de poluare, dupa Londra, cu un cost mediu de 3.004 euro/an/capita, conform cercetarilor efectuate de Alianta Europeana de Sanatate Publica.

"In acest context, valoarea voucherelor Rabla Clasic si Rabla Plus devine esentiala pentru cei care doresc sa contribuie la ameliorarea calitatii aerului si a mediului inconjurator. Prin acest program, pentru achizitionarea unui scuter electric nou in schimbul unui model uzat, se acorda un ecotichet de 26.000 lei si un ecobonus de 1.500 lei pentru vehiculele casate care au o vechime de peste 15 ani si indeplinesc criteriile de poluare. Oricine doreste sa aplice la programul Rabla Plus pentru achizitionarea unui vehicul electric o poate face pana pe 31 august 2023", subliniaza reprezentantii companiei.

ATVRom este cel mai mare reseller de vehicule off-road si on-road din Romania, care pune la dispozitie o varietate de unitati si mijloace de petrecere a timpului liber, de la cele mai puternice branduri globale.