1asig.ro
1asig.ro

Proiect: Masinile poluante nu vor mai avea acces in centrul Capitalei. Vinieta pentru masinile din alte judete sau tari

5 min. / 1.540 cuvinte
Primaria Municipiului Bucuresti vrea sa introduca o vinieta electronica pentru masinile care nu sunt inmatriculate in Bucuresti si Ilfov si care circula prin Capitala, in timp ce masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2, indiferent de judetul unde sunt inmatriculate, nu vor avea acces in zona centrala.

PROMO


Conform proiectului anuntat, noile reguli vor fi implementate de la 1 ianuarie 2020.

Proiectul va sta 45 de zile in dezbatere publica, apoi va fi supus aprobarii Consiliului General.

"Autoturismele care nu sunt inmatriculate in Bucuresti si in zona metropolitana, adica judetul Ilfov, la momentul patrunderii in Capitala vor trebui sa faca dovada ca si-au achizitionat o vinieta: vinieta Oxigen-B (Bucuresti) care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1.900 lei. Repet, pentru masinile inmatriculate in celalalte judete si in alte tari, inclusiv Bulgaria", a spus Primarul Capitalei, Gabriela FIREA.

"Pentru autovehiculele din tara precum si inmatriculate in Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C (adica Centru) adica 75 de lei pe luna si 900 lei pe an", a adaugat edilul.

Cele cu norma de poluare Euro 3,4, 5 si 6, hibride sau electrice au acces pe toate drumurile din Bucuresti.

Circulatia autovehiculelor in zonele restrictionate, fara achizitionarea vinietei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.000 lei.

Zona centrala include: P-ta Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - sos. Stefan cel Mare - str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian - /bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B.P. Hasdeu - str. Vasile Parvan - str. Berzei - str. Buzesti - P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

Autoturismele vor fi monitorizate de 58 de camere pentru zona centrala si 146 de camere pentru restul orasului.

1.388 accesari