1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FGA primeste cereri de plata din ...

FGA primeste cereri de plata din partea creditorilor de asigurare ai CITY Insurance

Fondul de Garantare a Asiguratilor a luat act de publicarea in Monitorul Oficial a Deciziei nr.1148/17.09.2021 a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA si constatarea starii de insolventa a societatii, urmand ca Autoritatea de Supraveghere Financiara sa promoveze, in instanta, cererea de deschidere a procedurii de faliment impotriva asiguratorului.

De la aceasta data, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului poate formula si adresa o cerere de plata privind acordarea despagubirilor/indemnizatiilor sau o cerere restituire de prima, dupa denuntarea politei de asigurare la asigurator.

Conform Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Fondul de garantare a asiguratilor va prelua evidentele complete ale dosarelor de dauna, precum si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestora, in termen de 30 de zile. Dupa preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potentialilor creditori de asigurare. 

Instrumentarea de catre Fond a cererilor de plata se va face dupa preluarea evidentelor complete ale dosarelor de dauna precum si a evidentelor tehnico-operative si contabile.

Conform legislatiei, FGA poate initia plata creantelor de asigurare ale creditorilor de asigurare ai SAR City Insurance SA, intr-un termen de 60 de zile, calculat de la date publicarii Deciziei ASF referitoare la asigurator, in Monitorul Oficial. Cererile se pot depune cel tarziu pana la 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.

Potrivit legii, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale doar catre creditorii de asigurari care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 500.000 lei per contract de asigurare.

Tinand cont de situatia pandemica existenta, FGA face apel catre potentialii creditori de asigurare sa depuna solicitarile Online, sau prin intermediul unui serviciu postal.

Prin intermediul serviciului de Email, FGA recomanda:
Cereri de plata (Anexa 9 si 10): cerere.plata@fgaromania.ro

FGA mentioneaza, de asemenea, ca toate explicatiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de plata sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro

Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Decizia ASF de retragere a autorizatiei CITY Insurance si deschiderea procedurii de faliment a fost publicata in Monitorul Oficial