1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Decizia Curtii de Apel Chisinau: ...

Decizia Curtii de Apel Chisinau: CNPF precia pachetul majoritar de actiuni a asiguratorului MOLDASIG

Curtea de Apel Chisinau a decis vineri, 16 iulie a.c., ca administrarea pachetului majoritar de actiuni (75%) a asiguratorului MOLDASIG sa revina Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF). Decizia este una irevocabila din momentul emiterii, precizeaza legiuitorul intr-un comunicat remis xprimm.md.

"Dupa opt luni, pe parcursul carora au avut loc nenumarate sedinte de judecata, vineri, 16 iulie 2021, Curtea de Apel Chisinau a dat castig de cauza Comisiei Nationale impotriva Incheierii Judecatoriei Chisinau, sediul Rascani (judecator Olesea Turcan), potrivit careia atributiile organelor de conducere si pachetul majoritar (75%) al MOLDASIG SA - gestionate de catre stat (in persoana CNPF) - au fost transmise in administrare speciala provizorie unor companii private", anunta CNPF.

Decizia Curtii de Apel este una irevocabila din momentul emiterii.

Reamintim faptul ca Judecatoria Chisinau a dispus suspendarea executarii mai multor Hotarari ale Comisiei Nationale a Pietei Financiare cu privire la unele masuri fata de actionarii MOLDASIG si a instituit administrarea provizorie de catre doua companii de audit, conform unui document de decizie a instantei judecatoresti. Ulterior CNPF a contestat in instanta decizia Judecatoriei Chisinau, astfel ca, acum, dupa opt luni s-a luat decizia ca administrarea pachetului majoritar de actiuni sa revina CNPF.