1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Tiriac Leasing de catre Banca Transilvania

Consiliul Concurentei a anuntat, luni - 14 martie 2022, ca analizeaza tranzactia prin care Banca Transilvania S.A. intentioneaza sa preia Tiriac Leasing IFN S.A.

Banca Transilvania S.A. face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include si o serie de societati comerciale si institutii financiare-nebancare. Grupul Banca Transilvania ofera o gama variata de servicii financiare, incluzand servicii bancare pentru persoane fizice si persoane juridice, servicii de investitii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinantare si factoring.

Banca Transilvania S.A. ofera clientilor sai, persoane fizice sau juridice, produse si servicii bancare, in conformitate cu autorizatia emisa de Banca Nationala a Romaniei. De asemenea, Banca Transilvania S.A. este listata la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu anul 1997.

Tiriac Leasing IFN S.A. este o institutie financiara nebancara ce activeaza pe piata serviciilor financiare prin acordarea de finantare pentru autovehicule (preponderent) si echipamente, prin leasing financiar si, intr-un volum foarte redus, prin credit. Intreaga activitate a Tiriac Leasing IFN SA se desfasoara in Romania, clientii fiind in marea majoritate persoane juridice de tipul intreprinderilor mici si mijlocii, in timp ce segmentele de clienti corporate si persoane fizice sunt foarte reduse.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie autorizata de Consiliului Concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua aceasta tranzactie in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin fax la nr. 021 405 45 12 sau prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro in termen de 20 zile de la data prezentului anunt.