1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Companiile cauta solutii pentru ...

Companiile cauta solutii pentru protectia asiguratilor prin polite de sanatate

Cel putin doua companii au anuntat, vineri, ca au discutat cu partenerii internationali pentru a proteja asiguratii prin polite private de sanatate in situatia imbolnavirii cu noul Coronavirus (COVID-19).

Astfel, MediHelp International a transmis ca asigurarea privata de sanatate oferita in parteneriat cu Generali Global Health, nu sufera modificari ale acoperirii in situatia imbolnavirii cu Coronavirus, desi pandemiile sunt considerate excluderi de catre asiguratori. Toate persoanele care au o astfel de asigurare si au nevoie de ingrijiri medicale speciale pot folosi polita de asigurare, iar costurile aferente tratamentelor vor fi rambursate.

Indiferent daca se afla pe teritoriul Romaniei sau in alte tari, toate persoanele care detin o asigurare privata de sanatate cu acoperire internationala accesata prin intermediul MediHelp International pot sa beneficieze de investigatii medicale si tratament, acestea fiind acoperite de catre asigurator, a anuntat, vineri, compania.

"Este clar ca un numar mare de cazuri cu Coronavirus va ingreuna si mai mult sistemele nationale de sanatate slabe, dar acest lucru se poate intampla oriunde in lume. Astfel, se poate ajunge in situatia in care afectiuni minore nu vor mai putea fi tratate in institutiile medicale publice din cauza suprasolicitarii si a finantarii slabe, depasite de consecintele virusului. Planul de asigurare pentru care platiti reprezinta o posibila forma de protectie impotriva unui sistem national de sanatate care nu mai poate face fata. Cu toate acestea, declaratia poate fi contestata, colapsul total al sistemului medical neputand fi suportat de niciun plan de asigurare", afirma Zahal LEVY, Presedintele, MediHelp International. 

Testarea impotriva COVID-19 nu este inclusa in polita de asigurare, dar in situatia in care pacientul prezinta simptome gripale, costurile pentru diagnosticare si tratament pot fi acoperite conform beneficiilor alese de pacient la incheierea politei MediHelp International. De asemenea, asiguratii MediHelp vor putea cere ingrijire de urgenta in situatiile specifice in care polita lor de asigurare prevede un astfel de beneficiu. 

Si LEADER TEAM Broker informeaza ca AXA Global Healthcare si GENERALI Global Health, doi dintre partenerii cu care lucreaza pe segmentul asigurarilor de sanatate, au decis sa mentina valabilitatea politelor si dupa declararea pandemiei de coronavirus. Politele de sanatate acopera cheltuielile de diagnosticare, tratament si spitalizare, inclusiv in cazul diagnosticarii cu COVID-19.

"Cele doua companii partenere au decis sa nu activeze prevederile excluderii din contractele standard, chiar daca recent, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie COVID-19. Salutam decizia si ne conformam in totalitate, intr-o actiune comuna de responsabilitate si respect in relatia cu clientii nostri", a declarat Alexandra Elena DURBACA, Director Executiv, LEADER TEAM Broker.

Polita de sanatate din portofoliul brokerului acopera costurile generate de schimbarea starii de sanatate si necesitatea medicala. Ulterior declararii oficiale a epidemiei la nivel national sau pandemiei la nivel global, pot beneficia de acoperirea riscului doar persoanele care au o polita de asigurare cu acoperire internationala.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Coronavirus: Asigurarile private acopera riscul imbolnavirii cu noul virus COVID-19? UPDATE