1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cat au vandut asiguratorii din ...

Cat au vandut asiguratorii din Moldova pe RCA si Carte Verde in prima jumatate a anului?

Asigurarile auto obligatorii (RCA si Carte Verde) domina in continuare piata asigurarilor din Republica Moldova, astfel ca, in prima jumatate a anului, acestea au atins valoarea de peste 381 milioane lei, sau circa 43% din totalul pietei de asigurare, arata datele autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate de portalul xprimm.md.

Analizate separat, asigurarile de raspundere civila interna (RCA) au totalizat 264 milioane lei, in timp ce politele Carte Verde (pentru persoanele care circula in afara granitelor tarii) s-au ridicat la 117,8 milioane lei. Ambele segmente au marcat o evolutie ascendenta in prima jumatate a anului 2021, astfel ca, asigurarile RCA au crescut cu 22,5%, iar cele Carte Verde cu 35% fata de perioada similara a anului trecut.

Referitor la despagubirile platite, se poate observa o scadere in cazul asigurarilor Carte Verde de peste 32% si o crestere de 33% pentru asigurarile RCA.

Cine sunt liderii pietei de asigurari auto obligatorii?

GENERAL Asigurari s-a clasat pe primul loc in topul companiilor care vand asigurari RCA, cu o valoare a primelor de aproape 58 milioane lei, urmata de ASTERRA Grup cu 57,5 milioane lei si MOLDASIG cu 39,7 milioane lei. 

In privinta asigurarilor Carte Verde insa, topul este condus de ASTERRA Grup cu aproape 30 milioane lei prime brute subscrise, urmata de GENERAL Asigurari cu 18,3 milioane lei si MOLDASIG cu 16,6 milioane lei.