1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
CNPF si ODA au semnat un acord ...

CNPF si ODA au semnat un acord interinstitutional de colaborare

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, si Directorul Organizatiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Dumitru PINTEA, au semnat vineri, 24 martie 2023, un Acord de cooperare menit sa intensifice actiunile comune directionate spre sporirea competitivitatii mediului de afaceri din tara.

Scopul parteneriatului dintre cele doua institutii este de a asigura suportul mutual pentru realizarea obiectivelor institutionale, cu accent sporit pe incluziunea si educatia financiara.

Conform intelegerilor stipulate in acord, CNPF si ODA isi vor acorda asistenta reciproca in vederea popularizarii serviciilor de care pot beneficia antreprenorii nationali, prin organizarea evenimentelor de informare si instruire. Totodata, partile isi propun desfasurarea in comun a unui program de mentorat pentru exponentii mediului de afaceri in scopul promovarii instrumentelor de finantare alternativa existente pe piata de capital, in special, a obligatiunilor corporative.

"Acordul semnat intre CNPF si ODA reprezinta o noua etapa in cooperarea interinstitutionala dintre cele doua autoritati, iar implementarea acestuia va contribui la popularizarea serviciilor financiare nebancare de care pot beneficia antreprenorii autohtoni si la valorificarea modalitatilor de atragere a investitiilor pentru dezvoltarea propriilor afaceri, in vederea asigurarii unei mai bune reziliente economico-financiare", a punctat Presedintele CNPF, Cornelia COZLOVSCHI.

La randul sau, directorul Dumitru PINTEA, a mentionat ca "ODA sustine toate instrumentele alternative de finantare pentru IMM-uri, care ofera stabilitate financiara si rezilienta economica. Prin acest acord, ne-am propus sa prmovam cultura antreprenoriala prin intermediul sesiunilor de instruire, mentorat/ghidare pentru antreprenori."