1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
CNPF organizeaza un program de ...

CNPF organizeaza un program de instruire in domeniul asigurarilor

Actuarii, specialistii din domeniul financiar, precum si managerii de risc din cadrul societatilor de asigurari sunt invitati sa participe la programul de instruiri "Pregatire pentru implementarea regimului Solvency II si a principiilor IFRS 17", organizat de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF), in cooperare cu Proiectul USAID "Transparenta Sectorului Financiar in Moldova" (FSTA) si Asociatia de Actuariat din Moldova (AAM).

Programul cuprinde doua module de instruire, care se vor desfasura in perioadele 20 - 22 martie si, respectiv, 27 - 28 martie 2023.

Primul modul are drept obiectiv familiarizarea societatilor de asigurare cu cerintele prevazute de Directiva UE Solvency II (principalul act legislativ al UE in domeniul asigurarilor), de altfel transpuse partial in Legea nr. 92/2022 privind activitatea de asigurare sau de reasigurare. Modulul "IFRS 17 - Contracte de asigurare" vizeaza aspecte ce tin de cerinte de prezentare si dezvaluire a informatiei conform IFRS 17, modele de evaluare precum si alte particularitati privind tranzitia la noul Standard International de Raportare Financiara.

Instruirile vor fi sustinute de catre expertii internationali Siegbert Baldauf si Dan Sfetcu, care detin o vasta experienta in domeniul actuarial. Toate sesiunile se vor desfasura cu prezenta fizica, in incinta Hotelului Jolly Alon, intre orele 9:00 - 18:00. Accesul la instruiri va avea loc in limita locurilor disponibile, conform inregistrarilor prealabile si confirmarilor receptionate pe email pana pe data de 17 martie a.c., ora 12:00.