1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
CNPF contribuie la cresterea ...

CNPF contribuie la cresterea nivelului de educatie financiara a tinerilor

Vicepresedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Adrian Gheorghita, a moderat o sesiune de educatie financiara pentru participantii taberei de vara FINedu Camp 2022, care a avut loc in perioada 25-30 iulie 2022. Scopul proiectului a constat in cresterea gradului de familiarizare a tinerilor cu notiuni de baza din finante publice, finante corporative si finante personale, astfel incat acestia sa poata lua decizii financiare inteligente.

In cadrul activitatii de educatie financiara moderate de CNPF, participantii au avut posibilitatea sa afle despre misiunea si rolul autoritatii de supraveghere, precum si aspectele de activitate a celor trei sectoare ale pietei financiare nebancare (asigurari, de capital si creditare nebancara). Tinerii au fost interesati de tipurile de asigurari obligatorii si facultative, conditiile de contractare a unui credit nebancar, ce reprezinta dobanda anuala efectiva, instrumentele, produsele si serviciile financiare disponibile in Republica Moldova.

La final, CNPF a premiat cei mai activi participanti, oferindu-le carti de educatie financiara si de dezvoltare personala.

Instruirea a fost organizata in contextul parteneriatului dintre CNPF si Asociatia Obsteasca FINEDU si se inscrie in noile abordari institutionale privind cresterea interesului fata de activitatile de educatie financiara si constientizarea importantei acesteia in dezvoltarea economica a tarii.

Nota: Tabara de vara FINedu Camp 2022 a fost realizata in cadrul Programului de granturi oferite de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in colaborare cu mai multi parteneri din mediul public si privat.

Sursa foto: Facebook CNPF