1asig.ro
1asig.ro

Willis Re lanseaza un nou model de inundatii pentru regiunea MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord)

5 min. / 1.540 cuvinte

Willis Re a lansat un nou model de inundatii pentru regiuna MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord), conceput pentru a permite cuantificarea riscului de inundatii pentru asiguratori si reasiguratori, prin intermediul unui model de catastrofa, noteaza Reinsurance News.

Modelul acopera, in momentul de fata, Maroc, Emiratele Arabe Unite si Regatul Arabiei Saudite, urmand ca, in ultimele doua trimestre ale acestui an, sa fie lansate si versiuni pentru Oman, Qatar si Egipt. Acest model a fost realizat in cadrul unei colaborari intre expertii interni ai Willis Re in materie de pericole si specialistii in inundatii ai KatRisk, resursele fiind furnizate de Willis Research Network (WRN).

Willis Re sustine ca cele mai recente straturi de risc de inundatii si metodologii de agregare a pierderilor sunt utilizate pentru a genera pierderi la nivel de locatie si rezultate de portofoliu pentru o perioada de simulare de 50.000 de ani.

Potrivit sursei citate, principalele aplicatii comerciale ale modelului MENA Flood Cat includ structurarea si stabilirea preturilor straturilor de reasigurare, evaluarea adecvarii capitalului si raspunsul la cerintele de reglementare pe partea de solvabilitate.

"Suntem extrem de incantati sa anuntam adaugarea modelului de inundatii MENA la setul nostru de instrumente. Angajamentul continuu atat fata de clientii nostri, cat si fata de regiune ne impune sa ne imbunatatim capacitatile legate de pericolele mai tangibile si mai frecvent observate. Aceste capacitati vor deveni tot mai relevante, pe masura ce peisajul evolueaza si efectele schimbarilor climatice devin mai evidente. Construirea unei viziuni mai solide asupra riscurilor pentru pericole precum inundatii inseamna ca putem adapta pentru clientii nostri programe adecvate de reasigurare pentru viitor si putem cuantifica mai stiintific impactul asupra despagubirilor si costurilor de reasigurare. Capacitatea de a le oferi clientilor mai mult confort si certitudine in ceea ce priveste acoperirea si costurile de reasigurare este in centrul obiectivului nostru, contribuind, in cele din urma, la o industrie a asigurarilor mai bine protejata si mai rezistenta", arata Natalie van de COOLWIJK - Chief Executive Officer, Middle East and Africa, Willis Re.

Chems-Eddine KASSALI - Regional Director, Middle East and North Africa, Willis Re -, a adaugat: "Echipa Willis Re isi dovedeste inca o data angajamentul si dedicarea deplina fata de regiunea MENA prin cea mai recenta versiune a modelului nostru, care se adauga la modelul nostru deja bine cunoscut si de succes, MENA Earthquake."

"Dezvoltat recent, noul model MENA Flood reprezinta raspunsul Willis Re la o industrie de re/asigurari tot mai concentrata pe necesitatea de a intelege si de a gestiona pe deplin riscul, expunerea, dar si efectele schimbarilor climatice asupra afacerilor, chiar si in regiunile geografice care, in mod traditional, nu sunt deservite de modele de catastrofa disponibile in comert. Activitatea noastra demonstreaza angajamentul nostru fata de clienti in ceea ce priveste furnizarea de informatii esentiale pentru imbunatatirea reducerii riscurilor si a volatilitatii in cadrul programelor de reasigurare, permitand, in acelasi timp, testarea sensibilitatii pentru potentialele efecte ale schimbarilor climatice", spune Dr. Tina THOMSON - Regional Director, Head of Catastrophe Analytics EMEA West-South, Willis Re.

 

603 accesari