1asig.ro

VIENNA Insurance Group preia filiala AXA in Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
VIENNA Insurance Group a semnat acordul de preluare a companiei AXA Life Insurance S.A. (AXA Asigurari de Viata) pe data de 3 august 2016, cumparatorii fiind BCR Asigurari de Viata si OMNIASIG. Tranzactia este conditionata de aprobarea de catre autoritatile locale.

PROMO


AXA Asigurari de Viata a inregistrat venituri brute din prime de peste 4,5 milioane euro in 2015, in principal din politele de asigurari de viata traditionale.

"Piata asigurarilor de viata din Romania a crescut cu 11% in 2015. Si BCR Asigurari de Viata, companie din grupul VIG si al doilea mare jucator pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu o cota de piata de 14,4%, a inregistrat o crestere semnificativa anul trecut", a precizat Elisabeth STADLER, CEO al grupului VIG.

Potrivit lui STADLER, perspectivele de crestere economica pentru Romania sunt de asemenea promitatoare: "Partial datorita avansului rapid al consumului privat, expertii anticipeaza ca PIB-ul se va majora cu peste 4% in acest an. Estimarile privind cresterea economica in 2017 si 2018 se situeaza in jurul a 3,5%".

VIG este prezent pe piata din Romania prin intermediul OMNIASIG, companie specializata pe asigurari generale, ASIROM - activitate compozita si BCR Asigurari de Viata care activeaza exclusiv pe segmentul life.

4.465 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO