1asig.ro

VIENNA Insurance Group preia filiala AXA in Romania

VIENNA Insurance Group a semnat acordul de preluare a companiei AXA Life Insurance S.A. (AXA Asigurari de Viata) pe data de 3 august 2016, cumparatorii fiind BCR Asigurari de Viata si OMNIASIG. Tranzactia este conditionata de aprobarea de catre autoritatile locale.

PROMO


AXA Asigurari de Viata a inregistrat venituri brute din prime de peste 4,5 milioane euro in 2015, in principal din politele de asigurari de viata traditionale.

"Piata asigurarilor de viata din Romania a crescut cu 11% in 2015. Si BCR Asigurari de Viata, companie din grupul VIG si al doilea mare jucator pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu o cota de piata de 14,4%, a inregistrat o crestere semnificativa anul trecut", a precizat Elisabeth STADLER, CEO al grupului VIG.

Potrivit lui STADLER, perspectivele de crestere economica pentru Romania sunt de asemenea promitatoare: "Partial datorita avansului rapid al consumului privat, expertii anticipeaza ca PIB-ul se va majora cu peste 4% in acest an. Estimarile privind cresterea economica in 2017 si 2018 se situeaza in jurul a 3,5%".

VIG este prezent pe piata din Romania prin intermediul OMNIASIG, companie specializata pe asigurari generale, ASIROM - activitate compozita si BCR Asigurari de Viata care activeaza exclusiv pe segmentul life.

4.287 accesari