1asig.ro
1asig.ro

VIENNA Insurance Group in primul semestru din 2018: prime brute subscrise in crestere in Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
VIENNA Insurance Group a raportat, in primele sase luni din 2018, prime brute subscrise in valoare de 272,7 milioane euro, in crestere cu 5,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent (258,5 milioane euro), arata arata rezultatele financiare anuntate de grupul austriac.

PROMO


De asemenea, rata neta combinata s-a imbunatatit, scazand de la 99,3% in prima jumatate a anului 2017 la 98,6% in primele 6 luni din 2018.

Evolutia actuala a pietei si situatia politica tensionata au determinat managementul sa revizuiasca estimarile privind evolutiile viitoare. "Pe baza practicilor de evaluare conservatoare bine-cunoscute ale VIG, a fost efectuata o depreciere a fondului comercial al companiilor din Romania de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzand deprecierea fondului comercial, profitul operatiunilor din Romania ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea Grupului de a obtine castig operational ramane la un nivel excelent", au aratat reprezentantii VIG.

Per ansamblu, VIG a inregistrat rezultate bune in prima jumatate a acestui an: la nivel de grup, profitul (inainte de impozitare) s-a majorat cu 5,5%, la aproximativ 233 milioane de euro, in pofida deprecierii fondului comercial in Romania.

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life. De asemenea, VIG a preluat, prin BCR Asigurari de Viata, si compania locala AXA Life Insurance, parte a grupului francez AXA. Fuziunea a fost autorizata de catre ASF.1.410 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO