1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: UNIQA Asigurari introduce ...

VIDEO: UNIQA Asigurari introduce functii noi pentru ANA, asistentul digital de avizare a daunelor

Fara indoiala, pandemia de coronavirus a accelerat procesul de migrare in mediul online atat pentru consumatori, cat si pentru companii. Unii asiguratori aveau deja solutii de digitalizare implementate, cum este si cazul UNIQA Asigurari, ceea ce a facut ca trecerea sa fie una mai facila, ba mai mult, sa introduca noi functionalitati pentru procesele existente. Despre noile functionalitati aduse asistentului digital de avizare a daunelor, ANA, si planuri pentru perioada urmatoare ne-a povestit Iulia RUSEI, Membru Directorat UNIQA Asigurari si Paul ZARZARA, Director Daune.

"Oamenii au migrat in ultimul timp extrem de mult in online. O mare parte a populatiei este prezenta acolo, pe retelele de socializare si atunci noi, nu am facut decat sa urmarim aceste tendinte ale consumatorului si sa venim cu solutii digitale cum este si ANA pe care am lansat-o in 2019 initial pentru CASCO si asigurarile de locuinte si, recent, am extins notificarile pentru toate produsele. Este o solutie care urmareste modul de functionare a platformei whatsapp, careia ii trimiti mesaje si care iti raspunde. ANA este un asistent digital care face parte din echipa noastra. Sa nu uitam ca un mare asset pe care il avem este chiar echipa de daune, pentru ca, in spatele oricarei solutii de daune se afla oamenii", a precizat Iulia RUSEI.ANA, asistentul digital dezvoltat de UNIQA Asigurari a fost lansat in 2019, initial pentru managementul daunelor de pe segmentul CASCO si asigurarilor de locuinte, insa, recent solutia a fost implementata pentru toate tipurile de daune aferente politelor din portofoliu.

Am incercat sa replicam experienta zilnica pe care partenerii si clientii nostri o au in notificarea unui dosar de dauna. Am plecat cu implementarea pe zona de CASCO si am analizat rezultatele, iar dupa cateva luni a fost posibil sa parametrizam sistemul si sa lansam ANA ca asistent digital pentru daunele aferente politelor de locuinte.

ANA reprezinta o interfata cu clientul, in spatele ei existand un sistem bazat pe servicii cognitive, machine learning care acceseaza in timp real baze de date pentru a oferi clientului o oferta de despagubire conforma cu standardele in vigoare.

"Pe langa CASCO si asigurarile de locuinte, pentru celelalte produse de asigurare, avand in vedere complexitatea gestionarii unui dosar de dauna, avem diverse modalitati prin care ANA ofera suport. Daca avem daune de liability sau RCA, aici ANA ajuta doar in partea de deschidere dosar de dauna si colectare date, urmand ca echipa din spate sa poata sa intervina intr-un mod extrem de facil pentru clienti", a acompletat Paul ZARZARA.

Cum ajuta aceste siteme clientul?

"Principiul dupa care am construit-o pe ANA este de simplitate si disponibilitate oriunde si oricand si atunci, acestea sunt principalele avantaje pentru clienti. Poate fi accesata de pe orice dispozitiv electronic. Am introdus si functia de trimitere a link-ului de acces prin SMS, iar procesul in sine este unul foarte simplu si rapid. Dureaza 3 minute orice sesiune de notificare, iar pentru CASCO si locuinte procesul in sine de a primi si oferta de despagubire. Clientul are nevoie doar de un dispozitiv pentru logare si datele de polita, cateva informatii despre context si cateva poze", a spus Iulia RUSEI.

"ANA si platforma de servicii daune din spate sunt un ecosistem viu, calibrat continuu pentru a raspunde realitatii interactiunii zilnice cu partenerii si clientii nostri. Atat ANA cat si platforma din spatele ei sunt construite cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie. Au principii de machine learning, algoritmi complecsi de calibrare a proceselor si permit aceasta adaptare continua. Chiar de curand a fost realizat un studiu intern, unde a fost analizata perceptia consumatorilor nostri legata de serviciile de dauna pe care le oferim. Din acest studiu a realizat ca 92% dintre clientii nostri au fost extrem de multumiti de serviciile furnizate", a adaugat Paul ZARZARA.

"La inceput ANA a acordat suport in deschiderea dosarului de dauna, dupa care am creat pasii urmatori ai proceselor de acordare a unei oferte de despagubire si a crea un proces end-to-end de experiente in daune. Dupa care am inceput sa includem capabilitati din cei in ce mai complexe - ma refer la capabilitati de a oferi statusul dosarului de dauna, capabilitati in a interactiona video cu specialistii nostri, esential in aceasta perioada", a concluzionat Directorul segmentului de Daune din cadrul UNIQA Asigurari.

Interviul integral poate fi vizionat pe XPRIMM.TV.