1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Romania este prima tara din Europa Centrala si de Est care va gazdui Conferinta Anuala a Insurance Europe

5 min. / 1.540 cuvinte
Romania este prima tara din Europa Centrala si de Est care va gazdui Conferinta Anuala a Insurance Europe, federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor. Evenimentul va avea loc pe 23 mai 2019, la Bucuresti.

PROMO


Aflata la a XI-a editie, Conferinta este considerata un reper la nivel international prin prisma tematicii abordate, a vorbitorilor si a invitatilor speciali. Detalii privind toate editiile anterioare sunt disponibile aici.

Organizarea Conferintei Insurance Europe la Bucuresti marcheaza, totodata, cea de a 25-a aniversare a UNSAR si vine in contextul in care Romania detine, in primul semestru din 2019, Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

"Insurance Europe este incantata sa organizeze Conferinta sa anuala in luna mai 2019 la Bucuresti, intr-un moment atat de important, ocazionat atat de detinerea de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, cat si de cea de a 25-a aniversare a UNSAR. Este prima data cand Conferinta noastra, care atrage vorbitori si delegatii din intreaga lume, va fi gazduita de o tara din Europa Centrala si de Est. Asteptam cu nerabdare sa primim delegatii din Romania si din tarile vecine pentru o zi intreaga de dezbateri si prezentari stimulative", a declarat Michaela KOLLER, Director General al Insurance Europe.

"La 25 de ani de la infiintare, UNSAR a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare. Suntem onorati ca, in acest context, sa putem contribui in mod activ la organizarea si la dezbaterile prilejuite de Conferinta Anuala Insurance Europe, mai ales intr-un moment atat de important pentru Romania precum acela in care detine Presedintia Consiliului UE", a precizat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.Insurance Europe reuneste asociatii profesionale din 35 de tari, reprezentand companii care subscriu peste 95% din primele de pe continent si avand peste 940.000 de angajati. UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni inca din 2007, anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 22 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei asigurarilor pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni - Insurance Europe.

Piata asigurarilor din Romania a crescut cu 3,5% in 2017, companiile raportand prime brute subscrise in valoare totala de 9,7 miliarde lei (2,12 miliarde euro), conform ASF.

La 31 decembrie 2017 activau pe piata asigurarilor 31 societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 17 au practicat numai activitate de asigurari generale, 8 au practicat numai activitate de asigurari de viata si 6 au practicat activitate compozita.

2.506 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO