1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Misu NEGRITOIU: Avem patru societati de asigurari care vin pe piata RCA din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF, a declarat, miercuri, in cadrul XPRIMM Time for Business - FORECAST 2017, ca pe piata de asigurari RCA vor activa patru noi jucatori - DALLBOGG, EURO INSURANCE, ERGO Asigurari si GRAWE - aceasta a primit inca din 2016 licenta RCA.

PROMO

Intrebat de 1asig.ro care este stadiul de intrare pe piata RCA a noilor companii, Misu NEGRITOIU a explicat ca a primit notificarile din partea autoritatilor din statele de provenienta ale DALLBOGG (Bulgaria) si EURO INSURANCE (Irlanda), acestea urmand sa fie inregistrate in luna februarie. Acestea vor activa pe piata locala in baza "pasaportului european".

In ceea ce priveste ERGO Asigurari - compania urmeaza sa depuna dosarul in vederea primirii autorizatiei ASF de a vinde asigurari RCA - acest lucru este asteptat sa se intample in februarie sau martie, caz in care autorizatia ar putea fi obtinuta in luna aprilie.

"Spuneti-mi un alt an in care au intrat atat de multi asiguratori noi pe piata RCA", a spus NEGRITOIU.

Iata declaratiile facute de Misu NEGRITOIU, Presedinte, Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF, in cadrul XPRIMM Time for Business
:
  • Am trecut prin ani grei. Reasezarea industriei a fost necesara, dar nu a fost usoara. In opinia mea, cu totii am platit un pret.
  • In toti acesti ani, cred ca cea mai frumoasa constructie a noastra este FGA.
  • Avem patru societati de asigurari care vin pe piata RCA din Romania: DALLBOGG isi va incepe in curand activitatea - cu ei discutam de vreun an de zile impreuna cu autoritatea din Bulgaria. De asemenea, mai e o firma irlandeza, nu Lease Plan, care doreste sa intre pe piata RCA.
  • Pentru 2017 prima noastra problema mare este RCA. Si nu e doar o problema, ci si o noua oportunitate pentru ca ne da prilejul sa reasezam piata pe baze sustenabile. Mesajul nostru este ca nu ne intoarcem la situatia de dinainte de plafonare, de explozie a tarifelor, exagerate, cu sau fara legatura cu profilul de risc. Avem un pachet de masuri in acest sens. Printre acestea este inclusa organizarea BAR si gestionarea CEDAM, dar si scheme de absorbtie a varfurilor de prime, segmentarea mai riguroasa a calculelor de prime.
  • Trebuie sa trecem de la pret maxim la pret de referinta (RCA).
  • O sa ne uitam la supravegherea mai riguroasa a constituirii rezervelor de daune.
  • Avem 4 noi notificari pe RCA - ERGO, GRAWE, DALLBOGG si EURO INSURANCE.
Descarca prezentarea sustinuta de Misu NEGRITOIU.
11.300 accesari