1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Cum facem mai atractiva ...

VIDEO: Cum facem mai atractiva pregatirea profesionala din domeniul asigurarilor?

Despre ce isi doreste noua generatie si despre modul in care sunt gandite programele de pregatire profesionala pentru tineri, astfel incat acestia sa devina mai implicati si curiosi, adaptarea impusa de pandemia COVID-19, si nu numai, au discutat Catalin CAMPEANU - Director General Adjunct la Institutul de Studii Financiare (ISF), Corina SOUVANNASOUCK - Managing Director Tandem Learning, Marius LASLO - Director Executiv Destine Broker si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o emisiune dezbatere marca Ora de Risc by XPRIMM #DeAcasa.


Cum deosebim educatia de pregatire?

"Noi vedem educatia ca fiind un concept mai general. Educatia se refera, in general, la toate aspectele vietii noastre de la inceput, in timp ce formarea profesionala este ceva de nisa. In ceea ce priveste domeniul in care activam, eu vad lucrurile ca fiind cu tinta diferita. Cand vorbim de educatie financiara,, noi ISF, targetam in special, cumparatorul de asigurari sau viitorul client - copiii. Pentru ei incercam sa facem educatie financiara. Pentru distribuitori discutam de formare profesionala, asadar, noi ne adresam atat celor care vand asigurari, cat si celor care cumpara. Ambele sunt la fel de importante pentru noi. Pregatind foarte bine distribuitorii de asigurari, obtinem rezultate foarte bune privind educatia financiara in randul consumatorilor", a precizat Catalin CAMPEANU.

"Eu nu as separa complet pregatirea profesionala de educatie pentru ca parte din educatia unei persoane face parte si pregatirea profesionala. Baza piramidei este educatia pe care o primim in familie, in soala sau mediul universitar si se completeaza cu experientele profesionale pe care le dobandim intr-un mediu de lucru, diverse cursuri de pregatire profesionala foarte specifice cum sunt acestea. Intr-adevar este parte din educatia unui om fiecare experienta si chiar si cursurile de pregatire profesionala. Fie ca discutam despre pregatirea initiala, fie ca vorbim despre pregatirea continua. Tot parte din procesul nostru educational este informarea pe care o facem permanent", a completat Corina SOUVANNASOUCK.

"Si noi ne pregatim si educam in continuu, pentru ca lucrurile sunt in schimbare. Pregatirea este necesara tot datorita evolutiilor si schimbarilor care se intampla. Domeniul asigurarilor este foarte vast si nu te poti duce la un client sa ii prezinti un produs, atata timp cat tu nu stii despre ce este vorba. Trebuie sa vindem profesionist, iar pentru acest lucru trebuie sa ne pregatim", a spus Marius LASLO.

Referitor la adaptarea programelor la noua generatie, Marius LASLO spune ca generatia tanara vrea informatie tehnica succinta. "Si noi ca si ceilalti colegi din piata analizam lumea in care traim si ce vor generatiile care vin. Tocmai din acest motiv ne-am dus si catre varianta online, deoarece noua generatie clar este indreptata catre online. Am luat hotararea sa mergem si in aceasta zona de online, insa este destul de dificil acest lucru. Trebuie sa ai traineri pregatiti care sa poata sa faca acest lucru in online, este diferenta clara intre sala si online, trebuie sa ai materialul foarte bine pregatit. Noii generatii nu ii place sa citeasca, ei nu sunt ca si noi, cand au nevoie de informatie trebuie sa stie unde o pot gasi", a mentionat Marius LASLO.

"Cursurile pe care noi le avem sunt o combinatie intre text, grafice. Incercam sa utilizam foarte mult memoria vizuala. Am incercat sa structuram foarte bine materia, am facut simulari de examinari, teste care pot fi repetate. Tinerii prefera o cumparare tehnica a unui produs de asigurare, nu una emotionala, dezagreeaza comportamentul emotional al unui vanzator", a spus oficialul Tandem Learning.

"Am vazut cateva modele de cursuri adresate noii generatii si cred ca usor vom merge incet incet spre renuntarea la pregatirea formala. Ei nu citesc, nu stau sa parcurga materiale, iar pregatirea potrivita pentru ei este cea non-formala, studii de caz si jocuri de situatii. In acest mod ii poti atrage ca trainer si ii implici prin jocuri de rol, functioneaza si este atractiv pentru ei. Modelul dupa care noi am invatat acum 20 de ani nu mai functioneaza", a adaugat Catalin CAMPEANU.

Recent, Pro Fiduciaria, in parteneriat cu ISF a lansat aplicatia "Intrebari Asigurari", care contine toate cele peste 600 de intrebari de la examenul de pregatire profesionala. Testul va afisa 40 de intrebari, timpul alocat fiecarei intrebari fiind de 60 secunde, iar feedback-ul este imediat. Dupa fiecare intrebare afli raspunsurile corecte/gresite.

Aplicatia poate fi descarcata pe telefonul Android din Google Play, iar in curand va fi disponibila si in App Store. "Aplicatia iti permite sa iti verifici cunostintele, intr-un mediu foarte asemanator celui de la examen", spune Catalin CAMPEANU.

Scopul acestui tool este acela de a asigura cresterea calitatii pregatirii profesionale a persoanelor care desfasoara sau intentioneaza sa desfasoare activitati de distributie in asigurari, spun dezvoltatorii programului.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.



PROMO