1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Ciprian LADUNCA: Trebuie sa ne gandim la viitor mai mult si sa luam decizii care sa ne influenteze in bine calitatea vietii

5 min. / 1.540 cuvinte
Unul dintre cele mai importante proiecte de comunicare derulate in acest an in piata de asigurari este campania de educatie financiara "Traieste Viitorul!", lansata de Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si sustinuta de Metropolitan Life. Care este scopul acestei campanii, cum se desfasoara si alte detalii despre aceasta ne-a oferit Ciprian LADUNCA, CFO & CSR Executive METROPOLITAN Life, in cadrul editiei din aceasta saptamana a emisiunii XPRIMM Time for Business.

PROMO


"Traieste Viitorul! este o campanie care ne-a atras atentia din momentul in care a fost prezentata. Ea este o campanie completa, este o campanie intr-adevar noua, avand in vedere componentele diverse pe care le are in interiorul acesteia si, bineinteles, speram ca rezultatul sa fie unul pe masura - cat mai multi dintre romani sa cunoasca notiuni de baza despre produsele financiare", a declarat Ciprian LADUNCA.

"Ne-am focusat foarte mult in activitatea noastra in a sprijini comunicatea atat prin proiecte de incluziune sociala, cat si prin proiecte de incluziune financiara. Am decis sa sustinem acest proiect avand in vedere ca porneste de la realizarea unui raport legat de situatia din Romania in domeniul educatiei financiare. Este un raport pregatit de catre KPMG si continutul acestuia este o baza de informatii pe care s-a cladit campania Traieste Viitorul!", a amintit acesta.

Ciprian LADUNCA a precizat ca este vorba despre un raport complex, cu multe cifre si statistici. "Include unele lucruri deja cunoscute, precum faptul ca suntem pe ultimul loc in Europa din punctul de vedere al educatiei financiare - doar 1 din 5 romani are cunostinte de baza din domeniul produselor financiare. Dar sunt si alte lucruri foarte importante reflectate de raport. El arata ca intre educatia financiara si calitatea vietii exista o corelatie foarte stransa. Noi asta incercam sa facem, sa crestem calitatea vietii pentru cat mai multe persoane din Romania".

Unde ne situam, in raport cu alte state europene, in ceea ce priveste perspectivele de viitor ale celor care vor iesi la pensie peste 20-30 de ani?

"Din multe puncte de vedere, cand ne comparam cu alte state europene nu suntem pe un loc fruntas. Ceea ce este mult mai alarmant este ca inclusiv fata de tarile din jurul nostru, din Europa Centrala si de Est, suntem pe un loc codas, ceea ce denota ca este o diferenta foarte mare intre noi si restul Europei. Din punctul de vedere al sustinerii financiare din perioada inactiva, sunt multe lucruru care trebuie facute si raportul reflecta multe aspecte in acest domeniu. As puncta ca Romania este una dintre tarile cu cel mai redus grad de economisire. Si atunci cand gradul de economisire al populatiei este foarte redus, cand sistemul privat de pensii este la inceput, cand Pilonul III de pensii nu este foarte dezvoltat, iar Pilonul I de pesnii ofera doar o mica parte din venitul de inlocuire pentru perioada de pensionare, suntem intr-o situatie in care fiecare dintre noi trebuie sa fim responsabili, sa ne gandim la viitor mai mult si cu responsabilitate sa luam decizii astazi care sa ne influenteze in bine calitatea vietii de maine", a raspuns Ciprian LADUNCA.

Campania de educatie financiara - "Traieste Viitorul!", realizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si sustinuta de METROPOLITAN Life continua, pana la finalul anului, cu o componenta de promovare in mediul online si prin lansarea platformei www.traiesteviitorul.ro.

Scopul campaniei este de informare privind instrumentele de economisire si protectie pe care romanii le au la dispozitie pentru a-si pastra acelasi standard de viata la pensie, precum si in cazul producerii unor situatii neprevazute - accident sau imbolnavire.

Campania "Traieste Viitorul!" este cea mai ampla campanie organizata pana in prezent, dedicata asigurarilor de viata si sistemului de pensii private.

Cele doua spoturi video (disponibile aici) promovate in cadrul campaniei au la baza ideea unor experimente menite sa duca la constientizarea unor nevoi care poate astazi nu par prioritare, dar care pot influenta radical viitorul fiecaruia.

1.254 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO