1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Cel de-al doilea Program de Mentorat dezvoltat de PRBAR Academy incepe din toamna


Intitulata "Managementul schimbarii", ultima sesiune a workshop-ului "De vorba cu..." din programul de mentorat dezvoltat de PRBAR Academy i-a reunit pe mentorati cu mentorii Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania, si Valentin IONESCU, Director Directia Strategie si Stabilitate Financiara, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, care au raspuns la toate curiozitatile si au impartasit modul prin care au depasit obstacolele intampinate de-a lungul carierei.

Oficialii PRBAR Academy promit sa revina din toamna cu cea de-a doua editie a programului. "In toamna vom deschide cel de-al doilea program. Vrem sa redenumim programul, conform reglementarilor normei IDD, pentru ca, tin sa precizez, programul a fost demarat inainte de punerea in aplicare a Normei, astfel incat, in urmatoarea etapa vor avea acces atat cei noi intrati in industrie, cat si cei cu experienta", a declarat Otilia MIHAI, Presedinte, PRBAR Academy.

In cadrul workshop-ului, oficialul PAID Romania, Nicoleta RADU, a precizat importanta construirii unei echipe solide, care sa poata face fata tuturor schimbarilor, fie ca sunt de ordin legislativ, organizational sau strategic.

"PAID este un exemplu despre cum ar putea sa functioneze acest management al schimbarii, avand in vedere numeroasele schimbari traversate de-a lungul perioadei in care am condus aceasta companie. Cred ca schimbarea este un mecanism de transformare care implica mai multe aspecte. In cazul PAID, schimbarile au fost de natura legislativa, organizationale, de structura, de strategie, inca de la inceput. Am preluat compania cu un portofoliu de 300.000 de polite, cu un capital de 4 milioane euro si am ajuns acum la 1,7 milioane de polite, 40 de milioane euro capitaluri propria, un program de reasigurare de 1 miliard de euro, asadar, transformarile au fost uluitoare de 1 la 10", a mentionat Nicoleta RADU.

Valentin IONESCU, a subliniat necesitatea invatarii continue si a dezvoltarii personale, care, imbinata cu pasiunea pentru munca desfasurata, devine o cariera.

"La un moment dat toti trecem in activitatea profesionala si personala prin anumite schimbari si conteaza foarte mult cum ne repliem si adaptam pentru a merge inainte sau nu. Unii dintre noi reusesc, altii, din diverse motive, din pacate nu reusesc. Pentru a ne atinge scopul trebuie sa trecem la un alt nivel. Au fost cateva momente in care activitatea mea profesionala putea sa o ia in alta directie, insa am ales sa muncesc mai mult, sa invat mai mult ca sa pot sa merg inainte. Secretul este sa nu cazi in tentatia lucrurilor obtinute usor. Pentru ca le obtii usor, dar le ai pe termen scurt. Mai bine faci un efort, investesti mai mult si atunci pe termen mediu si lung ai siguranta lucrului bine construit. Mai mult, pe langa activitatea profesionala desfasurata, am invatat constant", a mentionat Valentin IONESCU.

"Programul de mentorat a insemnat pentru mine o experienta fascinata. Am interactionat cu cei doi mentorati ai mei, intalnirile cu acestia si programul imbogatindu-ma din punct de vedere uman. Toti cei care au venit inspre acest proiect au venit cu entuziasm, fapt ce a adus o valoare umana a programului, pe care care eu zic ca ar fi bine sa-l continuati", a adaugat Sergiu COSTACHE, Presedintele XPRIMM si mentor in cadrul programului.

Directorul Executiv al PRBAR, Cristian BALANICA spune ca ideea pentru dezvoltarea acestui program a venit din necesitatea colaborarii intre persoanele cu experianta vasta in domeniul asigurarilor si cei care sunt la inceput de drum, sau a celor care pur si simplu isi doresc sa "fure" din tainele meseriei.

"Initial, cand ne-am gandit la acest program, in toate celelalte domenii financiare conexe nu functiona de mult un astfel de program. Unul a fost atunci cand am intrat noi in industrie, acum mai bine de 20 de ani si meseria se invata pur si simplu de la colegul mai experimentat, si alta este acum, cand tehnica o ia inaintea timpurilor. Stim ce avem de facut in continuare si cred ca sfaturile celor care activeaza in continuare in industrie conteaza foarte mult pentru cei din industria asigurarilor", a mentionat Cristian BALANICA.

"Cel mai mult am apreciat la Mentori faptul ca nu au facut niciodata din sesiunile "De vorba cu.." sedinte de micro-management, cum poate ar fi fost obisnuiti. In graba si zgomotul societatii actuale intalnirea cu o astfel de persoana a devenit o raritate. Am vazut lideri de companii cu bugete de vanzari cu atat de multe zerouri, incat iti e teama sa-i suni mai devreme de ora 22:00, pentru a nu-i deranja din vreo sedinta, ce au explicat cu atata naturalete evolutia lor profesionala, incat iti inducea o stare de confuzie de nu mai stiai care e mentorul si care e mentoratul", au precizat reprezentantii PRBAR Academy.

Conform acestora, oficiali ai Autoritatii au depasit semi-rigiditatea oficiala a comunicarii institutionale, acordand sfaturi de cariera unor tineri aflati in curs de afirmare, cu usurinta cu care o fac cu proprii copii. "Am mai vazut mentorati cu pasiunea pentru asigurari, citindu-se pe fata lor. Si asta chiar e rar. Au fost companii de asigurare si institutii de pregatire profesionala ce au inteles imediat rolul important in educatia financiara alaturandu-se acestui demers comun", au adaugta ei.

"PRBAR Academy le multumeste fiecaruia dintre ei pentru modul in care au inteles necesitatea de a sustine printr-un voluntariat absolut remarcabil acest Program de Mentorat. Cat despre noi, vom reveni in toamna cu upgrade-ul acestui Pilot. Vom face reglajele fine necesare armonizarii cu legislatia pregatirii profesionale aflata in vigoare. Dar si cu elemente de noutate. Vacanta frumoasa tuturor!", spun oficialii PRBAR Academy.

Programul de Mentorat, lansat de PRBAR Academy impreuna cu ISF, face parte din seria programelor si actiunilor menite sa aduca plus valoare in industria asigurarilor, sa ridice gradul de profesionalism si pregatire al intermediarilor in asigurari, in contexul unor vremuri predominate de schimbare, provocare si pretentii tot mai ridicate din partea consumatorilor. In cadrul acestui program participa 17 mentori si 35 de mentorati.

PRBAR Academy a lansat acest tip de evenimente in vederea imbunatatirii programului, dar, in special, pentru a aduce un plus de valoare si beneficii pentru mentorati.