1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: 15 ani de CertAsig in cifre si proiecte

5 min. / 1.540 cuvinte
Un inceput cu focus pe asigurarile auto, apoi o schimbare completa a portofoliului, care a adus multe inovatii in piata din Romania - asigurari de garantii, asigurari maritime etc. -, si o extindere a companiei in Turcia, Bulgaria si Cehia. Asa pot fi rezumati, in doar cateva cuvinte, cei 15 ani de activitate ai CertAsig in Romania?

PROMO


Aniversarea a fost marcata prin traditionalul "Summer Cocktail Party" organizat de companie.

"Este incredibil ca avem 15 ani pe piata din Romania. In primii 3-4 ani, am subscris aproximativ 5-7 milioane de euro numai CASCO. Practic, 70-80% din totalul primelor brute subscrise a fost reprezentat de segmentul auto. Acum, nu mai avem asigurari auto, ceea ce poate parea incredibil - am schimbat profilul si portofoliul companiei. Am lucrat mult la aceasta schimbare. Partea auto nu a fost rentabila, nu a fost sustenabila pentru noi, asa ca ne-am concentrat pe alte clase de asigurari - de raspundere, de garantii, de bunuri, maritime etc." a declarat, intr-un interviu acordat XPRIMM TV, James GRINDLEY, CEO, CertAsig Group.

"In timp, am deschis un birou in Istanbul pentru asigurari maritime, in Sofia pentru non-maritime si, mai nou, activam si in Cehia. Suntem, evident, foarte ambitiosi si avem multa energie. Acum cinci ani, cand am intrat pe piata din Bulgaria, subscrierile erau a fost 0. Acum, reprezinta deja 24-25% din totalul PBS, iar rata de dauna este foarte scazuta. In ceea ce priveste piata din Romania, am trecut prin multe schimbari de strategie si echipa. Constant a ramas sprijinul brokerilor de asigurare pe care ne-am bazat mereu si buna colaborare cu acestia", a completat acesta.

Invitata in premiera la XPRIMM TV si aflata de putin timp in Romania, Maria RANGELOVA - Deputy CEO, CertAsig Romania -, a facut o scurta radiografie a pietei romanesti de asigurari, subliniind, printre altele, plusurile industriei din Romania in comparatie cu alte industrii din Europa Centrala si de Est.

"Prima impresie despre piata romaneasca de asigurari este ca aceasta piata este foarte bine organizata. Am observat ca autoritatile de reglementare sunt foarte active, chiar proactive, ceea ce, in comparatie cu alte piete din Europa Centrala si de Est, este neobisnuit. De asemenea, am vazut o industrie de brokeraj foarte puternica, intermediarii avand 60% din piata de asigurari din Romania. In comparatie cu Bulgaria, este o mare diferenta. Avem acelasi numar de brokeri, dar rezultatele sunt mult mai bune in Romania. In Bulgaria, brokerii detin 45% din piata, ceea ce, in comparatie cu Romania, este destul de putin", a explicat Maria RANGELOVA.

1.319 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO