1asig.ro

UNITA trece oficial de la VIG la UNIQA

5 min. / 1.540 cuvinte
VIGTranzactia de preluare integrala a UNITA de catre grupul austriac UNIQA de la VIENNA Insurance Group, anuntata in luna iunie a.c., s-a finalizat, aceasta primind acordul din partea autoritatilor de supraveghere a asigurarilor si a autoritatilor relevante in domeniul concurentei, anunta comunicatul de presa remis de companie.

PROMO
Asadar, VIG este reprezentata acum pe piata romaneasca de asigurari prin companiile OMNIASIG, OMNIASIG Asigurari de Viata si ASIROM.

De asemenea, in cadrul acordului de vanzare a operatiunilor de asigurari ale ERSTE Bank din Europa Centrala si de Est catre VIG, finalizata la mijlocul lui septembrie, grupul austriac a achizitionat apoximativ 88,5% din actiunile societatii BCR Asigurari de Viata, precum si BCR Asigurari, tranzactie aflata sub rezerva aprobarilor oficiale.

Preluarea integrala a asiguratorului non-life local UNITA de catre UNIQA a fost anuntata in primavara acestui an, aprobarea din partea Comisiei Europene venind pana la sfarsitul primului semestru. Valoarea acestei tranzactii se situeaza intre 200 si 250 mil. EUR, potrivit surselor din piata, insa UNIQA nu a facut inca nici un anunt oficial in acest sens.

UNIQA a comunicat saptamana trecuta ca efectele finantarii tranzactiei de achizitie a UNITA, cea de a cincea companie din piata de asigurari din Romania, asupra capitalului grupului austriac vor fi echilibrate printr-o majorare de 10% a acestuia, cu 12 mil. EUR.

UNITA a incheiat primul semestru cu afaceri de 270,51 mil. lei, reprezentand o crestere de 15,13% fata de aceeasi perioada a anului precedent (234,95 mil. lei), performante care au plasat compania pe locul cinci in piata locala, si pe locul patru pe segmentul non-life.
2.168 accesari