1asig.ro
1asig.ro

Topul judetelor cu cele mai multe daune achitate de PAID Romania in primele 9 luni

5 min. / 1.540 cuvinte
PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a platit, in primele noua luni din 2018, despagubiri in valoare totala de peste 2,1 milioane de lei, cele mai multe dintre ele fiind achitate ca urmare a alunecarilor de teren, conform datelor furnizate portalului specializat 1asig.ro de catre companie.

PROMO


Valoarea totala este usor mai mica decat cea platita in aceeasi perioada a anului trecut, cand a fost de aproape 2,3 milioane de lei.

Dupa tipul de evenimente, cea mai mare valoarea a daunelor achitate in acest an a fost in cazul alunecarilor de teren - 1,21 milioane de lei, urmata de inundatii - 824.533 lei si cutremur - 66.952 lei.In ceea ce priveste judetele, PAID Romania a achitat cele mai multe despagubiri in judetul Dambovita, fiind urmat de Prahova, Valcea, Vrancea, Buzau, Bacau, Covasna, Brasov, Gorj si Teleorman.La finalul lunii septembrie, erau in vigoare 1.689.187 polite de asigurare obligatorie a locuintelor, in crestere usoara fata de luna precedenta si fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania.

Dintre acestea, 93,5% sunt aferente locuintelor de tip A si 6,5% locuintelor de tip B. De asemenea, 75,5% dintre polite au fost incheiate in mediul urban si 24,5% in mediul rural.

In acest moment, gradul de cuprindere in asigurare obligatorie a locuintelor la nivelul Romaniei este de 18,82%.

De remarcat este faptul ca in aproape toate judetele in care s-au inregistrat daune insemnate, gradul de cuprindere in asigurare obligatorie a locuintelor este unul sub nivelul mediu national.

PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare, actionari PAID.

Polita de asigurare obligatorie (PAD) acopera trei riscuri specifice Romaniei: cutremur, inundatie si alunecare de teren. Aceasta costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

Locuintele de tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Locuintele de tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte

In aceasta luna, romanii afla despre pericolele la care sunt expuse locuintele si in cadrul campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", care este sustinuta si de PAID Romania.

A VI-a editie a campaniei este lansata de APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, reamintindu-le romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii sau incidente pe care, oricat si-ar dori, nu le pot prevedea. Proiectul se deruleaza in perioada 1-31 octombrie 2018.

Campania nationala de informare este desfasurata de APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, cu sprijinul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania si PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

Campania beneficiaza de sprijinul Partenerilor: PAID Romania, OMNIASIG VIG, GROUPAMA, ALLIANZ - TIRIAC Asigurari, ASIROM VIG, GOTHAER Asigurari Reasigurari, ASITO Kapital, GRAWE Romania, EUROINS Romania, CITY Insurance, MARSH, AON, GARANTA, ERGO, EUROLIFE Asigurari, DAW Management Broker, MILLENIUM Insurance Broker, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, LEADER Team Broker, OTTO Broker, VERASIG Broker si ARTS - Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro si pe pagina de Facebook.


2.797 accesari