1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Tarifele RCA plafonate se vor aplica din 18 noiembrie. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial

Hotararea de Urgenta prin care s-au stabilit tarifele RCA maxime, care sunt plafonate pe o perioada de 6 luni, a fost publicata marti in Monitorul Oficial, astfel ca aceste tarife vor fi aplicate de catre societatile de asigurari incepand cu data de 18 noiembrie a.c..

Astfel, noile tarife vor intra in vigoare in 10 zile de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial.

Guvernul Romaniei a adoptat, pe 2 noiembrie, Hotararea de Urgenta care prevede plafonarea tarifelor RCA pentru o perioada de sase luni.

"Tarifele de prima maxime se aplica in cazul contractelor incheiate dupa intrarea in vigoare a prezentei hotarari", se arata in Hotararea privind stabilirea tarifelor de prima maxime aplicabile de catre societatile de asigurare care practica asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie.

Supravegherea practicarii tarifelor de prima maxime de catre societatile de asigurare RCA se exercita de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Conform documentului, societatile de asigurare RCA vor aplica pe perioada celor 6 luni tarifele de prima notificate anterior datei intrarii in vigoare a acestei hotarari, fara insa sa depasi tarifele de prima maxime prevazute.

Practic, daca anterior punerii in aplicare a acestei hotarari companiile aveau tarife mai mici, acestea nu vor putea fi majorate pana la nivelul maxim, insa, daca depaseau acest nivel, sunt obligate sa le reduca pana la plafonul fiecarui segment de clienti.

Tarifele de prima maxime se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0. In functie de istoricul de dauna al asiguratului, societatile de asigurare vor aplica clasa de Bonus/Malus in care se incadreaza acesta, conform prevederilor legale.

Depasirea nivelului maxim al tarifelor de prima de catre societatile de asigurare care practica asigurarea RCA constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 50.000 lei.

Vedeti AICI preturile maxime pe fiecare categotie de vehicule.