1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re estimeaza daune de 750 milioane USD in urma uraganului Ida

5 min. / 1.540 cuvinte

Swiss Re a estimat la aproximativ 750 de milioane de dolari valoarea preliminara a daunelor provocate de uraganul Ida. La nivel de industrie, Swiss Re estimeaza ca, per ansamblu, pierderile asigurate se vor situa in intervalul 28 - 30 miliarde USD, excluzand pierderile pe segmentul NFIP (the National Flood Insurance Program).

Uraganul Ida, al doilea cel mai intens uragan inregistrat vreodata in statul american Louisiana, a provocat pagube semnificative mai ales in regiunile din nord-est, in urma inundatiilor severe si a furtunilor care au insotit uraganul Ida.

De asemenea, Swiss Re si-a actualizat si estimarea pierderilor pentru inundatiile care au afectat Europa in iulie, estimarea actuala fiind de aproximativ 520 de milioane de dolari. Grupul estimeaza ca, pentru acest eveniment, pierderile totale asigurate sunt de aproximativ 12 miliarde USD. 

Estimarile de mai sus, subliniaza Swiss Re, fac obiectul unor incertitudini si ar putea fi necesare si ajustari ulterioare, pe masura ce procesul de notificare si evaluare a cererilor de despagubire continua.

 

462 accesari