1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiu LLOYD's: Cutremurul - riscul care ar provoca cele mai mari pierderi economice in Bucuresti

Cutremurul reprezinta principalul risc care ameninta economia Bucurestiului in urmatorii 10 ani, arata studiul "City Risk Index 2015-2025" realizat de LLOYD's of London. Conform acestuia, 4,33 miliarde dolari din productia economica bruta anuala a capitalei Romaniei s-ar pierde in cazul producerii unui seism major in urmatorul deceniu.

Orasele din lume care ar avea cel mai mult de suferit in cazul producerii unui cutremur sunt Lima, Teheran si Istanbul.

Pe locul al doilea in topul amenintarilor identificate de LLOYD's pentru Bucuresti se afla prabusirea pietei de capital, care ar genera pierderi de 3,56 miliarde de dolari, urmata de o pandemie (pierderi 2,01 miliarde dolari), intrarea statului in faliment (1,97 miliarde dolari) si o modificare brusca a pretului petrolului (0,99 miliarde dolari).

La polul opus, terorismul, un tsunami sau o eruptie vulcanica sunt riscuri aproape imposibile pentru Bucuresti din pespectiva LLOYD's. Nici atacurile cibernetice nu sunt privite ca o amenintare de amploare, acestea producand pierderi economice potentiale de 120 de milioane de dolari, echivalentul a 0,8% din productia economica.

LLOYD's estimeaza productia economica bruta a Bucurestiului la o medie de 83,65 miliarde dolari pe an, in urmatorii 10 ani.

"Lloyd's City Risk Index 2015-2025" prezinta prima analiza a pierderilor care ar putea fi raportate de productia economica bruta a mai importante orase de pe glob, luandu-se in calcul 18 riscuri majore. Studiul a inclus 301 orase mari din intreaga lume, iar estimarile au fost realizate pentru urmatorii 10 ani.

Dezastrele naturale si impactul acestora asupra economiei, dar si asupra domeniului asigurarilor vor fi analizate pe 1 octombrie a.c. cu prilejul celei de-a 12-a editii a ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale. Evenimentul se desfasoara la Hotelul Hilton din Bucuresti, iar mai multe detalii sunt disponibile aici.