1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiu: Anunturile de job care afiseaza salariul atrag mai multi candidati decat cele care il tin secret

Transparenta ofertei salariale in anuntul de angajare este un criteriu tot mai important in alegerea jobului, mai ales sub impactul inflatiei in crestere si a mobilitatii accelerate a candidatilor. Selectarea joburilor care afiseaza salariul devine o tendinta tot mai clara in cautarile candidatilor romani, cu atat mai mult cu cat acestia folosesc functia de ordonare a joburilor de pe BestJobs, inclusiv dupa nivelul salariului, pe langa domeniu, locatie, nivel de experienta sau mod de lucru.

Conform datelor din platforma de recrutare BestJobs, anunturile care mentioneaza oferta salariala primesc cu 37% mai multe CV-uri. Mai exact, datele arata ca peste un sfert din totalul aplicarilor s-au indreptat catre acele anunturi care mentioneaza salariul, iar in prezent, 1 din 5 joburi de pe platforma are salariul publicat.

"Faptul ca tot mai multe anunturi afiseaza salariul este un semn clar ca angajatorii au inceput sa raspunda nevoilor candidatilor, mai ales in acest an cand atragerea de talente potrivite s-a dovedit a fi o provocare. Asa cum am observat si din raspunsurile angajatilor la sondajele noastre, salariul este un factor de decizie in aplicarea la un job sau in schimbarea lui, intrucat peste 60% dintre respondenti declara ca si-ar schimba locul de munca pentru un salariu mai mare. In plus, afisarea salariului in anuntul de angajare le ofera un avantaj recrutorilor, deoarece atrag mai multi candidati si selectia celor care aplica se face mai eficient", spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs.

In luna aprilie, cei mai multi dintre candidati s-au orientat catre Vanzari, cu peste 70.000 de aplicari, Management, cu aproximativ 53.000 de aplicari, Financiar / Contabilitate, cu alte aproape 40.000 de aplicari, Administrativ / Secretariat cu 27.000 de aplicari si IT / Telecom, cu peste 26.000 de aplicari.

Oferta de munca este variata, dar sunt cateva domenii care predomina pe piata muncii la nivel national. De exemplu, Vanzarile sunt in topul ofertelor din toate judetele tarii, la fel si Ingineria si Financiar/ Contabilitate. Se remarca totusi judetele Brasov si Arad pentru numeroasele oferte in Inginerie, precum si Clujul pentru nevoia de informaticieni. Pe langa domeniile vedeta, Bucurestiul si Ilfovul ofera un numar mare de oportunitati pentru specialistii in Logistica.

Munca in sistem hibrid isi contureaza si mai mult prezenta in oferta de joburi disponibile pe BestJobs. Astfel, 16% dintre anunturile de joburi permit impartirea activitatii intre sediu si biroul de acasa. Si oferta de joburi remote din partea companiilor s-a mentinut la un nivel crescut, astfel ca mai mult de 10% din volumul total al joburilor disponibile mentioneaza posibilitatea muncii de oriunde. Acestea au atras si ele peste 15% dintre aplicari si au reprezentat aproximativ 5% din volumul de cautari inregistrate dupa cuvinte cheie.

Topul domeniilor cu cele mai multe oferte active de joburi din luna aprilie a fost sustinut de Vanzari, IT / Telecom, Management, Financiar / Contabilitate si Inginerie.