1asig.ro

Proiectul Legii Sanatatii ar mai putea suferi modificari dupa dezbaterea din viitorul Parlament

5 min. / 1.540 cuvinte
Proiectul Legii Sanatatii este in lucru la nivelul corelarilor tehnice si armonizarilor punctelor de vedere, iar Ministrul Sanatatii, Raed ARAFAT, a declarat intr-o conferinta de presa ca pana la finele anului va exista o forma agreata, dar ca este posibil sa mai existe modificari in urma dezbaterilor din viitorul Parlament. "Dupa alegeri se decide care va fi situatia cu Guvernul si atunci, normal, ca trebuie dupa asta depus la Parlament in forma care este agreata pentru a fi dezbatuta acolo si, cu siguranta, acolo s-ar putea sa sufere si alte modificari", a spus Raed ARAFAT.

PROMO


"Comisia care este coordonata de domnul doctor CEPOI lucreaza si acum si pot sa va spun ca ieri au avut inca o intalnire. Printre altele a mai fost reprezentantul Comisiei Europene, care urmeaza sa ne trimita raportul lui despre proiectul de lege, discutat intr-adevar cu mai multe grupuri - sa spunem - de stakeholders, deci grupuri de implicati: Colegiul Medicilor, cei care au scris legea, Ministerul Finantelor. Au discutat cu totii si urmeaza sa ne vina raportul; comisia care lucreaza pe lege inca corecteaza, completeaza, pana ce va fi discutata la nivel de Guvern si dupa care va fi decizia Guvernului cand si cum ajunge la Parlament si, bineinteles, acest lucru cred ca este normal pentru ca vine un Parlament nou", a declarat Ministrul Sanatatii.

Proiectul Legii Sanatatii va fi supus dezbaterii Guvernului imediat dupa alegerile parlamentare, a anuntat Consilierul pe Probleme de Sanatate al Primului Ministru, Vasile CEPOI, citat de presa centrala. Principalele modificari si completari vizeaza CNAS - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si pachetul de baza de servicii oferit asiguratilor.

Oficialul a explicat ca asigurarile suplimentare vor fi controlate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, iar cele obligatorii vor fi reglementate de CNAS, intr-o structura reorganizata.

Un proiect al Legii Sanatatii a fost postat spre dezbatere publica la inceputul verii. Conform acestuia, principalele modificari din sistem se refereau la reorganizarea sistemului de asigurari de sanatate, organizarea si functionarea spitalelor, precum si la cresterea calitatii serviciilor si a rolului Ministerului Sanatatii in monitorizarea si controlul politicilor de sanatate.

Click aici pentru declaratia de presa a Ministrului Sanatatii!

1.908 accesari