1asig.ro
1asig.ro

Program de Mentorat in Asigurari, lansat de ISF si PRBAR

5 min. / 1.540 cuvinte

ISF - Institutul de Studii Financiare, in parteneriat cu PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare, a lasat, in data de 24 iulie a.c., un amplu Program de Mentorat in Asigurari, dorind sa contribuie la modernizarea pietei de asigurari din Romania.

"Lansarea acestui Program de Mentorat raspunde necesitatilor pietei, facand parte din Strategia Nationala de Educatie Financiara, principiu la care PRBAR Academy si ISF au aderat inca de la debut. (...) Scopul de perspectiva al programului de mentorat al PRBAR Academy - ISF este unul cu ecou social amplu, astfel o industrie cu mentori de business multi si valorosi, cu echipe de antreprenori si cu manageri deschisi la invatare, poate deveni capabila sa ridice nivelul educatiei financiare, in piata de asigurari din Romania", au transmis cei doi parteneri.

Catalin CAMPEANU, Director General Adjunct, ISF, a declarat pentru 1asig.ro: "Pentru piata de asigurari din Romania cuvinte ca schimbare, provocari, dinamica sau adaptabilitate fac parte din cotidian, iar dezvoltarea unei cariere in acest domeniu nu este lipsita de provocari. Cum putem sa pregatim noua generatie pentru provocarile unei piete aflata intr-o continua schimbare? Mentoratul poate fi o solutie, experienta unor lideri de valoare poarte fi impartasita si valorificata in acest mod. Mentorii pot oferi sprijin, cunostinte, ghidare spre dezvoltare dar, cel mai important, pot oferi viziune. Institutul de Studii Financiare impreuna cu PRBAR Academy, prin acest program de mentorat isi doresc sa contribuie la modernizarea pietei de asigurari, contribuind la dezvoltarea celei mai de pret resurse, resursa umana".

"Consideram ca piata de asigurari a generat lideri valorosi ce la randul lor pot fi modele de urmat, prin tot ce au construit pana in prezent, contribuind prin actiunile lor la dezvoltarea si modernizarea peisajului de asigurari din Romania si aducerea acestuia la un nivel european. E timpul ca acesti lideri, prin experienta lor acumulata sa ofere sprijin si indrumare celor ce isi pregatesc debutul in aceasta lume financiara, sau sa le urmareasca si imbunatateasca parcursul profesional a celor deja existenti. Programul implica module de lucru pe studii de caz concrete, prezentare de instrumente de analiza si decizie strategice si lucru individual cu fiecare dintre participanti", a precizat Otilia MIHAI, Presedintele PRBAR Academy.

Totodata, Viorel VASILE, Presedintele PRBAR, a afirmat: "Este prima scoala de business in care singurul material didactic este afacerea proprie si in care viitorii antreprenorii sau manageri, beneficiind de mentorat privat, pot aplica imediat in propriul folos bune practici si instrumente de business profesioniste. Prin acest Program de Mentorat ne dorim sa facilitam accesul celor ce doresc o cariera in asigurari si totodata sa combatem lipsa de atractivitate din partea tinerilor pentru aceasta lume a asigurarilor. Asigurarile au devenit o profesie si, ca in orice profesie, anumite lucruri se pot invata in teorie, insa altele nu se pot intelege decat ca si in viata, prin exemple concrete si cu sustinere personalizata. Nu in ultimul rand doresc sa multumesc Institutului de Studii Financiare pentru deschiderea catre o noua etapa de dezvoltare a Educatiei Financiare in asigurari".

Mentorii PRBAR Academy pot fi persoane cu experienta, in piata asigurarilor din Romania, conducatori ai companiilor de brokeraj, conducatori ai companiilor de asigurari, persoane cu experienta indelungata din structurile de conducere (de ex. Directii, Departamente, etc) ale companiilor de brokeraj si/ sau de asigurari, entitati de supraveghere si educatie financiara in asigurari.

Mentorii PRBAR Academy isi vor sfatui mentoratii si le vor prezenta provocari, pe care ii vor invata ceva nou sau se vor interesa de dezvoltarea personala a mentoratilor.

Mentorat poate fi orice persoana care activeaza sau isi doreste sa activeze in industria de asigurari. Mentoratii trebuie sa detina o buna reputatie si integritate, sa relationeze cu onestitate si in mod deschis si sa asigure un comportament profesional si responsabil.

Detaliile privind Programul de Mentorat, Ghidul, cat si prezentarea le puteti gasi accesand: www.isfin.ro si www.prbaracademy.ro.

Persoanele care doresc sa faca parte din acest program, ca mentori sau mentorati, pot  trimite optiunile lor la adresele de email: office@isfin.ro si office@prbaracademy.ro.


PROMO
3.843 accesari