1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Profesionistii din asigurari si banci s-au reunit la evenimentul XPRIMM Time for Business dedicat bancassurance

5 min. / 1.540 cuvinte
Marti, 5 aprilie a.c., s-a desfasurat a doua editie a conferintei XPRIMM Time for Business din acest an, care a adus in dezbatere distributia prin bancassurance. Astfel, specialistii din domeniul asigurarilor si profesionistii din domeniul bancar, dar si reprezentanti ai domeniului legislativ si nu numai a analizat viitorul colaborarii dintre banci si companiile de asigurari, din perspectiva consumatorului de produse financiare.

PROMO


Printre vorbitorii care au sustinut prezentari in cadrul conferintei s-au numarat Marius VORNICEANU, Vicepresedinte - Sectorul asigurari, Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF, Calin RANGU, Director, Directia de Protectia Consumatorului, ASF, si Presedinte ISF - Institutul de Studii Financiare, Sorin MITITELU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata, Vlad ANTONIU, Director Comercial, ERGO Romania, precum si Cati STOICAN, Directorul General Adjunct al SAFETY Broker. Acestia au dezbatut teme de actualitate care au inclus elemente precum:
 • Rolul parteneriatelor de tip bancassurance
  • Bancassurance - sistem de promovare si distributie a produselor de asigurare
  • Efectele IDD asupra distributiei in sistem bancassurance
 • Provocarile parteneriatelor dintre asiguratori si banci din perspectiva protectiei consumatorilor
  • Introducerea Reglementarii KID si rolul acestui document in protectia consumatorilor
  • Proiectul de act normativ privind contractele de credit pentru consumatori garantate cu bunuri imobile
 • Tehnologia si rolul acesteia in dezvoltarea parteneriatului dintre banci si asiguratori
In cadrul evenimentului au participat reprezentanti ai 11 institutii bancare din Romania, specialisti din cadrul a 8 asiguratori, precum si profesionisti din mai multe companii de companii de brokeraj si de leasing. Acestora li s-au alaturat membri ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si specialisti din mai multe domenii conexe.

Editia de marti, 5 aprilie a.c., a XPRIMM Time for Business s-a desfasurat cu sprijinul Institutului de Studii Financiare, fiind sustinuta de ERGO Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata in calitate de Parteneri Principali. De asemenea, SAFETY Broker a sustinut conferinta in calitate de Partener, iar Institutul Bancar Roman - IBR in calitate de Partener Educational. RFI Romania, Ziua Veche si portalul stirilepescurt.ro au fost Partenerii Media ai evenimentului.3.857 accesari