1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Piata asigurarilor de sanatate din ...

Piata asigurarilor de sanatate din Romania isi va diversifica portofoliul de clienti in viitorul apropiat

Asigurarile de sanatate reprezinta un segment in dezvoltare in piata din Romania. Conform estimarilor reprezentantilor SIGNAL IDUNA, "tendintele pietei sunt in schimbare si se observa o preocupare pentru asigurarile de sanatate si in randul persoanelor cu o varsta mai inaintata, acestia fiind mai predispusi la problemele de sanatate."

"Estimam ca, in viitorul apropriat, piata asigurarilor de sanatate din Romania isi va diversifica portofoliul de clienti, inregistrand cresteri importante atat pe segmentul corporate, cat si cel de retail", au adaugat acestia.

Vorbind despre profilul actual al clientilor de asigurari private de sanatate din tara noastra, reprezentantii companiei au mentionat ca acesta este preponderent conturat in jurul segmentului corporate, insa acesta are o evolutie semnificativa inclusiv pe zona de retail.

"Astfel, atunci cand vorbim de profilul asiguratilor corporate, ne referim la intreprinderi mici, mijlocii si mari, care pun sanatatea angajatilor pe primul plan si care doresc sa creasca in permanenta portofoliul de beneficii extra-salariale. In ceea ce priveste profilul persoanelor fizice, il putem caracteriza prin: varsta peste 28 de ani, studii medii sau superioare, un venit ce depaseste media pe tara si care este preocupat de sanatatea sa si a familiei. In plus, el se informeaza din surse multiple si alege produsele de asigurare cele mai potrivite nevoilor sale", au subliniat reprezentantii SIGNAL IDUNA.

Intrebati care sunt principalele afectiuni pentru care apeleaza romanii la asigurarile de sanatate private, acestia au mentionat ca "de multe ori, clientii apeleaza la aceste asigurari pentru a avea o plasa de siguranta in caz de nevoie. Majoritatea politelor de asigurare de sanatate sunt incheiate pentru eventuale afectiuni si nu neaparat pentru o anumita boala. Dintre acestea cel mai des intalnite amintim bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sau afectiunile oncologice. Clientii nostri au inceput sa fie mult mai informati cu privire la asigurarile de sanatate si din acest motiv multe persoane stiu exact ce fel de servicii isi doresc."

In ceea ce priveste segmentele de varsta pe se inregistreaza cel mai des accesari ale serviciilor oferite de o asigurare privata de sanatate, reprezentantii asiguratorului au specificat faptul ca, in principiu, "comportamentul consumatorilor de asigurari de sanatate este influentat de usurinta accesului la informatie. Putem confirma ca nevoia medicala pe zona de spitalizare si chirurgie este accentuata la persoanele cu varsta de peste 45 de ani, iar pe zona de ambulatoriu cresterea de accesare incepe cu varsta de 20 de ani".

SIGNAL IDUNA a sustinut campania nationala de informare "Totul despre asigurarile de sanatate" in calitate de Partener. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro/sanatate, pe paginile de Facebook Totuldespreasigurari.ro, Asigura-te si XPRIMM, dar si pe Instagram.


PROMO