1asig.ro
1asig.ro

Participantii conferintelor din cadrul FIAR 2019 vor primi credite de formare profesionala

5 min. / 1.540 cuvinte
Participantii conferintei "Tendinte in Asigurari" (Insurance Market Trends), cat si cei ai Conferintei Brokerilor, ce se vor desfasura in cadrul FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, vor primi cate 2 credite de formare profesionala de la ISF - Institutul de Studii Financiare, conform noilor cerinte IDD pentru distribuitorii de asigurari.

PROMO


FIAR 2019, cel mai important eveniment european de primavara dedicat pietelor de asigurari si reasigurari, are loc la Sinaia, Hotel International, in perioada 19 - 22 mai, reunind specialisti recunoscuti la nivel international ce aduc in dezbatere cele mai noi tendinte din domeniul asigurarilor, cat si evenimente de networking si sute de intalniri bilaterale.

Conferinta Tendinte in Industria de Asigurari de desfasoara luni, 20 mai a.c., in intervalul orar 09.00 - 14.30, in timp ce Conferinta Brokerilor are loc marti intre orele 09.00 - 14.30.

In cele 4 zile de FIAR vor fi 6 conferinte, in cadrul carora se vor fi dezbatute cele mai importante subiecte din industria de asigurari:
  • INSURANCE MARKET TRENDS Conference
  • INSURANCE IN A DIGITAL WORLD Conference
  • BROKERS Conference
  • REINSURANCE & NAT CAT Conference
  • MOTOR INSURANCE Conference
  • LIFE & HEALTH INSURANCE Conference
Mai multe detalii despre fiecare conferinta, precum si despre intregul program al forumului si modalitatea de inscriere sunt disponibile pe fiar.ro.

Rezervati-va locul acum!

Potrivit legislatiei privind distributia asigurarilor, exista noi cerinte de pregatire profesionala, distribuitorii de asigurari fiind nevoiti sa ramana conectati la realitatile pietei si sa acumuleze anual 20 de credite de formare profesionala. Mai exact, anual, distribuitorul trebuie sa efectueze 15 ore de pregatire profesionala continua.

Creditele de formare profesionala pot fi acumulate dupa cum urmeaza:
  • maximum 10 credite/an, acumulate in urma participarii la actiuni cu caracter stiintific, profesional sau de mentorat, conform criteriilor de alocare a creditelor de formare profesionala continua mentionate mai sus;
  • minimum 10 credite/an, aferente programelor de pregatire profesionala continua organizate de furnizorii autorizati de catre A.S.F., furnizorii avizati de catre A.S.F. sau de societati (furnizorii avizati si societatile furnizeaza programe de pregatire profesionala angajatilor proprii si/sau intermediarilor secundari pentru care sunt responsabili).
Creditul reprezinta echivalentul in timp, exprimat in minute, a formei de pregatire profesionala continua a distribuitorului, realizata in unul din urmatoarele moduri:

a) o perioada de 45 de minute de pregatire formala,
b) o perioada de 45 de minute de sustinere a unei prelegeri, in cadrul unui program de pregatire profesionala sau la o activitate stiintifica,
c) o perioada de 135 minute de participare in cadrul unei conferinte, seminar, mese rotunde,
d) o perioada de 90 de minute de mentorat.

Mentinerea calitatii de distribuitor presupune indeplinirea cumulativa a urmatoarelor cerinte:

a) acumularea anuala, pana la cel tarziu la data de 31 decembrie a fiecarui an calendaristic, a cel putin 20 de credite, aferente formelor de pregatire profesionala continua si
b) absolvirea, la perioade succesive de 3 ani calculate de la data obtinerii certificatului anterior, examenului de pregatire profesionala continua organizat de ISF.

Neindeplinirea cumulativa a celor doua cerinte de catre distribuitorul de asigurari si/sau reasigurari conduce la pierderea calitatii detinute. Pentru redobandirea calitatii, persoana reia procesul de obtinere a certificatului pentru programul de pregatire profesionala initiala.

2.953 accesari