1asig.ro
1asig.ro

Misu NEGRITOIU: CITY ne-a transmis planul de redresare. Trebuie sa facem un audit

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara a primit planul de redresare financiara de la CITY Insurance si discuta cu compania masurile necesare, fiind nevoie de un auditor financiar, a declarat, joi, Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF.

"Cu CITY suntem in discurtii, ne-am intalnit si lucram pe planul de redresare. Nu avem o dimensiune exacta a necesarului de capital. Tocmai de aceea, prima masura pe care insistam in discutiile cu CITY este sa facem un nou audit. Trebuie reverificat. ASF a analizat niste date si reclasificat anumite inregistrari, mai ales rezerva de dauna si reasigurarile si impactul lor asupra bilantului. Avem o serie de date provizorii care ne-au condus la concluzia ca trebuie sa intram intr-un program de redresare", a spus Misu NEGRITOIU.

"Discutiile sunt foarte constructive. CITY ne-a transmis programul de masuri, noi il analizam si o sa continuam dialogul", a adaugat el.

Intrebat cine va fi auditorul CITY, Misu NEGRITOIU a spus: "Nu stim inca", adaugand ca asiguratorul trebuie sa isi aleaga un auditor financiar care indeplineste conditiile legislative.

Acesta a mai spus ca, in planul de masuri, CITY are o propunere de auditor si ASF analizeaza daca indeplineste sau nu conditiile. "Auditorul nu este unul cunoscut", a precizat Presedintele Autoritatii.

Consiliul ASF decis, pe 18 aprilie a.c., deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance S.A. Compania trebuia, in termen de 20 de zile, sa desemneze un auditor financiar si sa depuna la sediul ASF un plan de redresare financiara.

Ulterior, CITY Insurance a declarat ca decizia ASF de redresare financiara a companiei este nelegala si netemeinica, precizand ca indeplineste toti indicatorii impusi de Solvency II.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: ASF: Piata asigurarilor isi va continua cresterea in 2016. Am eliminat posibilitatea aparitiei surprizelor

3.746 accesari