1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Millenium Insurance Broker atrage in actionariat grupul AUTONOM

Grupul AUTONOM a ales sa devina un jucator implicat in industria de brokeraj in asigurari, prin achizitia unui pachet semnificativ de actiuni la Millenium Insurance Broker (MIB), companie aflata in top 10 pe piata de brokeraj in asigurari.

ASF a anuntat miercuri ca a avizat AUTONOM International ca nou actionar semnificativ al MIB.

CEO-ul MIB, Stefan PRIGOREANU, a confirmat informatia adaugand: "Suntem onorati ca AUTONOM a ales MIB. Nu este vorba doar despre o intrare in actionariat, ci de un parteneriat strategic pe termen mediu si lung, care vizeza atat derularea prin MIB a tuturor asigurarilor necesare AUTONOM, cat si valorificarea unor sinergii existente intre business-ul nostru de brokeraj si cel de rent-a-car, precum si intre reteaua AUTONOM si cea MIB".

Companie romaneasca, fondata de fratii Dan si Marius STEFAN, AUTONOM este jucator important al pietei de rent-a-car din Romania, cu o flota de circa 9.000 unitati. Compania are circa 600 de angajati.

MIB ocupa locul 10 pe piata de brokeraj, cu o cota de 2,2% in primul trimestru din 2019, conform datelor ASF. Conform calculelor publicatiilor XPRIMM, rezulta ca MIB a intermediat prime de aproape 37 de milioane de lei in T1 2019.

Piata de brokeraj in asigurari a crescut cu 8,4% in primele trei luni ale acestui an, pana la la 1,67 miliarde de lei. In acest timp, piata asigurarilor a insumat 2,71 miliarde lei, mai mare cu 7,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.