1asig.ro
1asig.ro

Mihai TECAU, OMNIASIG VIG: Trebuie sa schimbam proportiile si sa facem impreuna mai multe eforturi de vanzare a politelor non-auto

5 min. / 1.540 cuvinte
"Structura primelor intermediate pentru companie de brokerii de asigurari arata o contributie dominanta pentru politele auto, de 74%, comparativ cu 49% fata de total piata, dovada ca asiguratorii fac mult mai multe eforturi de vanzare a produselor non-auto. La OMNIASIG am creat noi produse de asigurari de bunuri si locuinte, de sanatate, pachete complete pentru IMM-uri, tocmai pentru a putea avea o oferta diversificata, updatata, pentru client", a declarat Mihai TECAU, Presedintele OMNIASIG VIG, in cadrul Zilei Brokerilor de la FIAR 2013.

PROMO


"Trebuie ca, impreuna, sa incercam sa schimbam proportiile si sa ne folosim de influenta brokerilor asupra clientilor pentru a promova toate produsele de care au nevoie - asigurari de bunuri, locuinte, sanatate, produse destinate IMM-urilor, raspunderi - pentru a echilibra portofoliul si a reduce rata daunei, astfel incat sa cream premisele stabilitatii, profitabilitatii si sustenabilitatii pe termen lung", a adaugat Mihai TECAU.

Potrivit Presedintelui OMNIASIG VIG, a inceput un nou episod al parteneriatului broker-asigurator: "Trecem la o noua etapa, asa cum arata si cifrele din piata la nivelul anului 2012 - din subscrierile totale de 2 mld. EUR, aproape 800 mil. EUR au fost realizate prin intermediul brokerilor. Analizand ultimii ani, observam evolutia gradului de intermediere, de la 30% in 2010, la 40% in 2011, si la 43% in 2012, cresterea importantei activitatii brokerilor in angrenajul pietei datorandu-se, mai ales in conditiile crizei, si aproprierii brokerilor fata de client."

Si la nivelul portofoliului OMNIASIG, ponderea intermedierilor in total subscrieri a urmat tendinta de crestere inregistrata la nivel de piata, urcand de la 46% in 2010, la 53-54% in ultimii doi ani.

2.656 accesari