1asig.ro
1asig.ro

MediHelp: Numarul familiilor care beneficiaza de asigurare medicala privata creste de la an la an

Piata asigurarilor private de sanatate se afla pe trend ascendent datorita accesibilitatii in raport cu nivelul de trai al populatiei. Tot mai multi romani constientizeaza importanta accesului la o asigurare privata de sanatate, care le ofera atat servicii medicale la standarde internationale, cat si siguranta acoperirii cheltuielilor chiar si in cazul unei afectiuni grave.

In egala masura, asiguratul se bucura de beneficiul alegerii medicului care ii stabileste diagnosticul, dar si a spitalului sau clinicii in care vrea sa fie tratat.

Ofertele de asigurare din piata locala sunt variate in ceea ce priveste acoperirile si preturile.

Potrivit unui calcul realizat de MediHelp International, cel mai extins plan de asigurare pentru familiile formate din patru membrii are valoarea aproximativa de 5.300 de euro pe an. Aceasta suma acopera costurile ingrijirii medicale pentru toti cei patru membri. Astfel, cu 14 euro pe zi sunt acoperite investigatiile si tratamentele pentru eventualele afectiuni ale fiecarui membru al familiei, indiferent de gravitatea acestora.

"Numarul familiilor care beneficiaza de asigurare medicala privata creste de la an la an, datorita faptului ca parintii privesc asigurarea de sanatate ca pe un mecanism fundamental prin care ei si copiii lor se pot bucura de servicii medicale la cele mai inalte standarde, in orice situatie sau tara. Planurile pe care le ofera MediHelp sunt adaptate constant pentru a intampina nevoile celor care isi doresc accesul la cele mai bune servicii medicale din tara sau din strainatate", declara Elena CIOBANU - Director Operatiuni, MediHelp International.

Piata asigurarilor private de sanatate a crescut cu 20% in primul trimestru din 2019, la valoarea de 93,13 milioane de lei, conform ASF, dupa un avans de 60% in intreg anul 2018. Din total:
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor generale sunt in suma de 62,5 milioane lei, in crestere cu aproximativ 14% si reprezentand circa 67% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata sunt in suma de 30,6 milioane lei, in crestere fata de anul anterior cu circa 33%.
Numarul contractelor in vigoare la finalul lunii martie 2019 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 391.162, in crestere cu 14% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul lunii martie 2018 (344.544). Cele mai multe dintre contractele in vigoare (372.847, reprezentand peste 95% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.

De asemenea, in trimestrul I din 2019, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari.