1asig.ro
1asig.ro

MARSH & MCLENNAN cumpara rivalul JLT

5 min. / 1.540 cuvinte
MARSH & MCLENNAN Companies (MMC) - grupul-mama al societatilor MARSH si GUY Carpenter - urmeaza sa achizitioneze rivalul JLT - Jardine Lloyd Thompson Group plc, listat in Londra. Tranzactia este estimata la 5,6 miliarde de dolari.

PROMO


MMC a anuntat, marti dimineata, ca acordul a fost aprobat de Consiliul de Administratie al celor doi brokeri, actionarii JLT urmand sa primeasca 19,15 lire sterline pe actiune.

Dan GLASER, Presedinte si CEO al MARSH & MCLENNAN Companies, a declarant ca preluarea JLT - Jardine Lloyd Thompson creaza valoare adaugata pentru clientii grupului, anagajati si actionari. De asemenea, "fuziunea celor doua grupuri creeaza o platforma pentru a oferi servicii exceptionale clientilor si oportunitati pentru colegii nostri. Sunt increzator ca prin adaugarea colegilor talentati din JLT, MARSH & MCLENNAN va fi o companie mai puternica si mai dinamica", a adaugat el.

Dupa incheierea tranzactiei, Dominic BURKE, Directorul Executiv al grupului JLT, se va alatura MMC ca Vicepresedinte si va fi Membru al Comitetului Executiv al MMC.

Dominic BURKE a spus: "Sunt foarte mandru de ceea ce a realizat JLT, bazat pe oamenii nostri, pe cultura noastra si pe angajamentul nostru fata de clienti. MMC este si a fost intotdeauna unul dintre cei mai respectati competitori ai nostri si cred ca vom crea un grup foarte puternic".

JLT a fost creat in 1997, cand Jardine Insurance Brokers plc (cu o istorie de 50 ani) a fuzionat cu Lloyd Thompson Group plc. Compania opereaza acum in 40 de tari, cu o prezenta puternica in Marea Britanie si Australia, precum si pe pietele cheie emergente din Asia si America Latina.

MARSH & McLennan Companies (NYSE: MMC), importanta companie globala de servicii profesioniste de consultanta in risc, strategie si resurse umane, are venituri anuale de peste 14 miliarde dolari si peste 65.000 de colegi la nivel global. MMC include patru companii: MARSH, Guy Carpenter, Mercer si Oliver Wyman.

Grupul MMC este prezent in Romania prin intermediul brokerului de asigurare MARSH, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori din piata.

7.045 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO