1asig.ro
1asig.ro

MARSH Romania: In urmatorii 3 ani, peste un sfert dintre asigurarile auto ar putea fi parte a facilitatilor dezvoltate de brokeri pentru asociatiile de transportatori

5 min. / 1.540 cuvinte
Transportatorii reuniti in asociatii de profil amplifica puterea de negociere a brokerilor de asigurare si schimba paradigma produselor din piata locala a asigurarilor. Reprezentantii asociatilor de transportatori mizeaza tot mai mult pe produse de asigurare create exclusiv pentru ei cu scopul de a-si fideliza membrii actuali si pentru a-i atrage pe unii noi, au transmis reprezentantii MARSH Romania.

PROMO


In acelasi timp, brokerii pot dezvolta pentru membrii asociatiilor facilitati si programe de asigurare de o mai mare diversitate.

"Asistam la o reconfigurare a produselor de asigurare dedicate transportatorilor. Tendinta exista in piata dar s-a manifestat accentuat la inceputul acestui an. Apetitul pentru dezvoltarea unor produse de acest tip este in crestere si estimam ca, in urmatorii 3 ani, peste 25% dintre produsele de asigurare distribuite pentru transportatori ar putea fi parte a unor facilitati de asigurare proiectate, administrate si negociate de brokerii de asigurare pentru asociatiile de transportatori" afirma Stefan ICHIM, Deputy Manager, Motor Insurance Department, MARSH Romania.

Cel mai recent exemplu care confirma tendinta din domeniu este reprezentat de dezvoltarea si implementarea cu succes de catre MARSH Romania a unui produs de asigurare CMR (raspunderea transportatorului) pentru membrii Asociatiei APTE 2002. Facilitatea negociata de MARSH Romania pentru membrii asociatiei le ofera acestora acces la conditii deosebite fata de produsele standard din piata locala. Oferta este negociata cu doua companii de asigurare.

Stefan ICHIM: "Reusim sa implementam programe de asigurare in beneficiul partenerilor nostri din asociatiile de profil si, implicit, al transportatorilor. Succesul ideii a fost amplificat de unitatea si deschiderea membrilor APTE 2002 catre acest tip de programe de asigurare".

Membrii asociatiei beneficiaza de prime incepand cu 120 euro/ an prin intermediul facilitatii dezvoltate de MARSH Romania. Limitele de raspundere au praguri care variaza intre 100.000 euro pana la 500.000 euro si prime proportionale raspunderii dar si conditii care pana acum erau greu accesibile companiilor mici.

MARSH este lider global in brokerajul de asigurari si in dezvoltarea de solutii inovative de management al riscului. Cei peste 30.000 de colegi din MARSH acorda consultanta companiilor de toate dimensiunile din peste 130 de tari. MARSH este parte a MARSH & McLennan Companies (NYSE: MMC), cea mai importanta companie globala de servicii profesioniste de consultanta in risc, strategie si resurse umane. Cu venituri anuale de peste 14 miliarde US$ si peste 65.000 de colegi la nivel global, MMC isi sprijina clientii sa evolueze prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul in care activeaza. Alaturi de MARSH, MMC este compania mama a Guy Carpenter, Mercer si Oliver Wyman.

3.236 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO